Selamlar, Valorant oynarken oyunun ilk başlarındayken 65 FPS sabit oynarken ortalarında düşmeye başlıyor. Bu sebepten bilgisayar fanını söküp güzelce temizledim, üstüne termal macun değiştirdim. Termal macunu ilk defa değiştirdiğim için biraz amatörce olduğunu düşünüyorum fakat yaptım. Oyunda bu sefer daha uzun vadeli FPS düşmeden oynarken yine ortalarına doğru düşüş yaşıyorum. Oyunu tamamen Low ayarlarda oynuyorum fakat hala aynı. Açıkçası pek de anlamıyorum bilgisayar işlerinden, tam olarak ne yapmam gerekiyor?
Hocam güç planı ayarlarınızdan sistem soğuma ilkesini bu şekilde değiştirin düzelecektir
Çekirdekler 70 dereceye gelince yarısı devre dışı kalıyor ve %50ye sabitleniyor.
Bunu yapınca düzelir. @joandearc
CPU yükümü bir şey kısıtlıyor ama ne kısıtlıyor çözemedim. CPU yüküm %50 olduğu an kasmaya başlıyor, ısınma hiçbir şey yok. Sonrasında tekrar %100 olmasıyla 65 fps akıcı şekilde oynamaya devam ediyorum. Hiçbir sebep yokken hiçbir zorlama yokken löp diye tekrardan %50'ye dönüyor.
Hocam güç planı ayarlarınızdan sistem soğuma ilkesini bu şekilde değiştirin düzelecektir
Çekirdekler 70 dereceye gelince yarısı devre dışı kalıyor ve %50ye sabitleniyor.
Eki Görüntüle 891454
Deniyorum hemen teşekkür ederim, bunun dışında ise GPU'yu ne yazık ki oyunlarda verimli kullanamıyorum :/ Oyun fark etmeksizin 40'ı geçmiyor kullanım, anca kaliteyi yükseltince altmışlara çıkıyor o kadar. Denemediğim yol kalmadı fakat bir türlü sonuç alamadım. Onun dışında CPU'yu deniyorum hemen.