Çözüldü R7 1700X BIOS Güncellemesi Sonrası İşlemci Hızı Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Haunted

Decapat
Selam arkadaşlar, az önce BIOS'u güncelledim ve işlemci hızı ve sıcaklık değerleri arttı. Ryzen 7 1700X 3.40 GHz ile çalışan işlemci, yük altında değilken bile 3.40 hatta 3.55 lere çıkıyor. BIOS'u güncellemeden önce yük altında değilken 2.93'lerde falan çalışıyordu kısacası iyiydi. BIOS'u güncelledim, ayarlar ilk haline döndü. Anakartım Asus TUF B350M Plus Gaming.

Ne yapmam gerekiyor, bunun nedeni nedir? Açıkçası pek bilgili değilim bu işlerde. O yüzden size soruyorum. Banlış bir şey yapmaktan da korkuyorum sistem yeni. Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
BIOS'tan ECO modu açtıysanız daha önce, işlemciyi tasarruf moduna almış olabilirsiniz. Güncelleme sonrası sıfırlandı ise normal frekanslara geçmiştir. Daha yüksek frekans da daha çok sıcaklık demektir.

İsterseniz tekrar işletim sistemi veya BIOS altından güç tasarruf modunu açın...
BIOS'tan ECO modu açtıysanız daha önce, işlemciyi tasarruf moduna almış olabilirsiniz. Güncelleme sonrası sıfırlandı ise normal frekanslara geçmiştir. Daha yüksek frekans da daha çok sıcaklık demektir.

İsterseniz tekrar işletim sistemi veya BIOS altından güç tasarruf modunu açın...

Çözüm

Şimdi işlemciyle değil de ram ler ile uğraşıyorum. Bios güncellemesi sonrası Kingston HyperX 3000 ramleri A-DATA 2666 Mhz olarak görüyor. Bunun sebebi ne olabilir? Bios güncellemesi sistemi mahvetti.

Yardımınız için teşekkürler

SPD Bölümü

. 123.PNG

Memory Bölümü

43.PNG

Şimdi işlemciyle değil de ram ler ile uğraşıyorum. Bios güncellemesi sonrası Kingston HyperX 3000 ramleri A-DATA 2666 Mhz olarak görüyor. Bunun sebebi ne olabilir? Bios güncellemesi sistemi mahvetti.

Yardımınız için teşekkürler.

Bazen çalışan şeye dokunmamak gerek böyle sıkıntılar olabiliyor. Çözüm için takipteyim.

BIOS'tan eco modu açtıysanız daha önce, işlemciyi tasarruf moduna almış olabilirsiniz. Güncelleme sonrası sıfırlandı ise normal frekanslara geçmiştir. Daha yüksek frekans da daha çok sıcaklık demektir.

İşlemci hızı sorunu anlattığınız şekilde çözüldü teşekkürler.

Bazen çalışan şeye dokunmamak gerek böyle sıkıntılar olabiliyor. Çözüm için takipteyim.

PC'yi topladığım yer beni kandırmış. Az önce RAM'leri söküp baktım. Kingston parasına A-data RAM'leri takılmış. Kısaca; kazıklandım. Üstelik tanıdık biriydi. Bu elektronik işinde kimseye güvenmeyecekmişiz onu iyice kavradım artık.

İşlemci hızı sorunu anlattığınız şekilde çözüldü teşekkürler.

PC'yi topladığım yer beni kandırmış. Az önce RAM'leri söküp baktım. Kingston parasına A-data RAM'leri takılmış. Kısaca; kazıklandım. Üstelik tanıdık biriydi. Bu elektronik işinde kimseye güvenmeyecekmişiz onu iyice kavradım artık.

Maalesef öyle. Özellikle servisler parça değiştiriyorlar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı