R7 265 Oyunda Donma ve Mor Ekran - OUT OF RANGE

grandsystem

Kilopat
Daha fazla  
Her gün başlığı güncelliyorum ama ekran kartım GTX 1080 Ti olmadığı için kimse ilgilenmeyecek galiba...

Senelerdir bilgisayarımı sorunsuz kullanıyordum, tam oyundayken bir anda resimde görmüş olduğunuz çizgili mor bir ekran geldi ve bilgisayara reset atınca "OUT OF RANGE" hatası ile karşılaştım.

Bilgisayar açılmadı, bende sorunu tespit etmek için ekran kartını söktüm ve monitörü anakarta bağladım. Bilgisayar sorunsuz olarak açıldı.

Ardından ekran kartını tekrar taktım ve bağlantılarını yaptıktan sonra çalıştırdım, açıldı.

Tekrar test etmek için GTA 5'e girdim ve oyunu oynamaya başladıktan 5-10 saniye sonra yine aynı hata ile karşılaştım. (Çözünürlük 1920x1080)

Bu sefer hiç açılmıyordu yine "OUT OF RANGE" yazıyordu.

Ekran Kartına yapmış olduğum Overclock ile ilgili olabileceğini düşündüm ama ben zaten yaklaşık 2 yıldır Overlock ile kullanıyorum ama nedense sorun bu akşam meydana geldi.

Fabrika ayarlarına çevirmek için BIOS pilini söktüm 10 dakika bekledim ve tekrar taktım. BIOS sıfırlandıktan sonra Ekran Kartı ile beraber sorunsuz bir şekilde açıldı, ardından MSI Afterburner ile yapmış olduğum Overclock'u geri çektim, fabrika ayarlarına döndürdüm.

Sonra tekrar oyuna girmeyi denedim fakat ancak yine aynı hata.

Sorunun yüksek bir ihtimal ile Ekran Kartında olduğunu tahmin ediyorum lakin buradaki bilgili arkadaşlarımıza da bir danışmak istedim.

Umduğum yazılımsal bir sorun olması.

İşletim sistemim; Windows 10 Pro 64 Bit Sürüm 1703

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum...

pWdyYz.jpg

VMkolq.jpg

Merhabalar, ekran kartınız zarar görmüş. Yalnız gördüğüm kadarıyla o hasar yeni. Aynı şekilde benimde eski emektar bir HD 5570 vardı. O ekranda gördüğünüz çizgilerin çok daha kötüsünü gördüm :D Bir ara kart fırınlama diye bir yöntem duymuştum, ekran kartını söktükten sonra çakmakla, ekran kartının yongaları erimeyecek şekilde ısıtmıştım arkasını, sonra soğumaya bıraktım, kart tekrar çalışmaya başlamıştı. Şu an o kartım hala çalışıyor ama yüksek çözünürlükleri kaldırmıyor. Yani o ekran kartını performans gerektirmeyen oyun için kullanılmayan bit PC'ye takabilirsiniz. Ya da 1024x768 çözünürlük ile kullanırsanız ve muhtemelen oyun oynamaya devam edebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çevirici var mı sende? Varsa ondan olabilir. Yoksa ekran kartı ve monitörü bağlayan kabloyu değiştir bir daha dene. Gene düzelmezse ekran kartı monitöre görüntü vermiyordur yani kartta sıkıntı vardır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı