R7 2700 RTX3060 sistem için yükseltme önerisi

Taha Kacar

Megapat
24 inç 1080p 144Hz TN panel bir monitörüm var. Sadece işlemciyi yükseltip bütçeyi monitöre mi ayırmalıyım yoksa 27 inç 2K monitöre geçmek mantıklı mı? Ya da 1080p IPS panel 24 inç alıp, işlemciyle beraber ekran kartını da değiştirmek mi daha iyi olur? Siz olsanız ne yapardınız? Hangi donanımları önerirsiniz? (bütçe net değil, fırsatlara göre hareket edeceğim.)

B450 Tomahawk Max.
Ryzen 7 2700.
Corsair Vengeance 8x2 3000 DDR4.
MSI 3060.

Açıkçası kasa içi bileşenlere para harcamazdım. Şimdilik sadece monitör alıp, bütçe oluşturduğumda AM4 platformundan AM5 platformuna geçiş daha mantıklı. Zaten AM4 platformu için hala son derece yeterli bir sisteminiz var.

3060, 3000 serisinin giriş kartı olduğundan 1080 p monitörler için uygun. Bu sebeple ekran kartın sabit kalacaksa sadece işlemcini değiştirebilirsin

Açıkçası kasa içi bileşenlere para harcamazdım. Şimdilik sadece monitör alıp, bütçe oluşturduğumda AM4 platformundan AM5 platformuna geçiş daha mantıklı. Zaten AM4 platformu için hala son derece yeterli bir sisteminiz var.
teşekkürler ancak geçenlerde bir oyunda FrameView çalıştırdığımda ekran kartımın %50-60 işlemcinin %100 olduğunu gördüm bu bir darboğaz işareti midir? Oyun: Unreal Engine 5 motoruna sahip, The Finals

3060, 3000 serisinin giriş kartı olduğundan 1080 p monitörler için uygun. Bu sebeple ekran kartın sabit kalacaksa sadece işlemcini değiştirebilirsin
Peki 1080p (yine de IPS panele geçmek istiyorum) devam ederken ekran kartı ve işlemciyi değiştirsem?

Yani ben şahsen şuan için ekran kartı değiştirmem çünkü 3060 halen daha yeni çıkan her AAA oyunu çok rahat oynatıyor 1080 p de. 4060 a geçiş yapsan bile çok büyük bir fark görmezsin ama seneye 5000 serisi kartlar geliyor diye biliyorum. Belki o zaman 5060 dengi bir kart almayı düşünebilirsin. Alacaksan şimdi işlemci alabilirsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı