R7 2700X İçin Tuhaf Güç Seçeneği

Wdny

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, R7 2700X işlemci kullanıyorum stok soğutucusu var. Dün açtığım konuda bilgisayarın oyunlarda 82 dereceye çıkmasıyla ilgiliydi. Bilgisayarı kurduktan sonra MSI'ın kendi Live Updater programını kurmuştum ve gerekli indirilecek şeyleri karşıma çıkardı hepsini indir dedim. Norton ve Chrome hariç.
İçerisinde AMD işlemciyle alakalı bir program daha vardı 800 MB boyutunda. Onu da kurdu ve GameBoost'u BIOS'tan aktif ettiğimde Windows'un güç seçenekleri bölümüne Dengeli, Yüksek Performans varken bir de ek olarak AMD RYZEN 2700X ve devamında bilmediğim bir alfabenin yazıları vardı uzun bir yazı. O güç seçeneğinden başka bir seçenek seçtirmedi bana, oyunlara girdiğimde 5 dakika sonra bilgisayar donuyordu ve yanıt yoktu. Reset atıp Gameboost'u kapatmak zorunda kalıyordum. Bugün tekrar format attım ve Live Updater'i kurmadım. Kurmadan Gameboost'u açtım ve oyuna girdim dün 70-82 derece aralığında olan işlemci aynı oyunlarda bugün 62'yi geçmedi ve 5 dakika sonra bilgisayarın donması gibi bir sorunla karşılaşmadım. Yeni bir anakart ve işlemci olduğu için mi bu sorunlar var yoksa ben mi bir hata yaptım anlamadım. Bu güç seçeneği nedir bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
O sanıyorsam overclock tuşu. Eğer sıcaklık dereceleriniz iyi ise sürekli öyle kalmasını öneririm. BIOS güncellemesinde hallolacağını umuyorum.

Ya bu arada bilgisayarı yeni kurduğum için 1709 sürümü yok otomatik 1803 indiriyor ve 1803'te arada bir restart attığımda kafasına göre mavi ekran veriyor ve yedeklerimi siliyor bad system config diyor. Forumda birisinde daha oluyormuş bad system config diye düzeltmiş. Soracağım kendisine ama bu nedir ya?
6. formatımı attım yeter artık.
@mkemal5458 hocam nasıl çözdün söyler misin? Çok acil lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…