R7 2700X sessiz sıvı soğutma tavsiyesi

Enis KELEŞ

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Ryzen 7 2700X işlemci için sessiz sıvı soğutma almayı düşünüyüorum. Stok soğutucusu ile çok yüksek sıcaklıklarda çalışıyor ve sesinden çok rahatsız olmaya başladım. Öncelliğim sesini duymayacağım, soğutmasını da güzel yapabilen bir sıvı soğutucu almak.
Bütçem 700 lira civarlarında. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Ryzen 7 2700X işlemci için sessiz sıvı soğutma almayı düşünüyüorum. Stok soğutucusu ile çok yüksek sıcaklıklarda çalışıyor ve sesinden çok rahatsız olmaya başladım. Öncelliğim sesini duymayacağım, soğutmasını da güzel yapabilen bir sıvı soğutucu almak.
Bütçem 700 lira civarlarında. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ryzen 7 3700x stok soğutucu ile kullanıyorum indirimde 2000 liraya rahatça bulabilirsiniz.İşlemcinizi de 1200-1300tl civarlarına satabilirsiniz.

Bu soğutuculardan birini alabilirsiniz Deep Cool tasarım olarak benim hoşuma gitti ve fiyatı uygun.

Ryzen 7 3700x stok soğutucu ile kullanıyorum indirimde 2000 liraya rahatça bulabilirsiniz.İşlemcinizi de 1200-1300tl civarlarına satabilirsiniz.

İşlemciyi 1100 liraya satabileceğim birisi var. Eğer satarsam Ryzen 5 3600 almayı düşünüyorum ama yine yüksek sıcaklık ve gürültü istemiyorum. İşlemci değiştirmek yerine sıvı soğutmaya mı geçsem diye kararsızım.
Bende Wraith Prism kullaniyorum R5 1600 icin (3.8GHz 1.35V). Bes saat stres testinde max 69 Dereceyi gordu.

Benim işlemcim stok soğutucusu ile stress testinde max 100 derecelere kadar çıkıyor. Kasanın ön panelini komple çıkartıp test etmeme rağmen.

Bu soğutuculardan birini alabilirsiniz Deep Cool tasarım olarak benim hoşuma gitti ve fiyatı uygun.

Cooler master için çok sesli çalıştığını söylüyorlar. Aklımda o vardı ancak ses şikayetinden dolayı alasım gelmiyor.

Sessiz sivi sogutma yoktur H115I RGB sahibiyim en sezsizi diye aldim. Islemcin yuk altina girdinde hepsi ses cikarir sessizi yoktor ama ucak kalkis seside vermiyor tabii ki. Suan itopta da H100X 600 TL alabilirsin veya ML240L tavsiyemdir RGB'si yerine daha stabil calisiyor.
Edit: 3700X sahibiyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı