R7 2700X sistem açılırken görüntü gelmiyor ve reset atıyor

• Konuyu başlatan Lox
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 534

Lox

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Sorunum 3 gün önce başladı. Oyuna girerken donma sonrası kendi kendine reset attı. Açılışta görüntü gelmedi ve klavye, farenin ışıkları çalışmadı. İlk gün tekrar açmaya çalıştığımda açıldı ama aynı sorunu reset sonrası yine verdi. Anakartı kontrol ettim fakat herhangi bir yanma, şişme gibi bir durum söz konusu değil. RAM slotlarını değiştirdim. BIOS pilini çıkarıp taktım. İşlemcinin tam oturduğuna emin oldum. Ekran kartı çıkardım taktım. Kabloları kontrol ettim. Bu işlemlerden sonra bilgisayar açıldı. AIDA64 Extreme ile kararlılık testine soktum. 10 dakika boyunca hiçbir sorun yaşamadım. Yaklaşık 6 saat sorunsuz kullandım. Fakat bugün yine aynı sorunu yaşamaktayım. BIOS hatası da almaya başladım. İlgili görüntüyü konuya ekliyorum. Benzer konuları okudum fakat bir sonuca ulaşamadım.

Güncel sistem:
  • Adata XPG Gammix D30 8gbx1 3200MHz.
  • ASUS TUF b- 450 Pro.
  • Ryzen 7 2700X.
  • MSI GTX 1660 Ti.

Dosya Ekleri

• HATA.jpeg
    66,2 KB · Görüntüleme: 49
BIOS güncel mi? PSU sebebiyle de olabiliyor. PSU modeli nedir?

O zaman ilk önce BIOS güncellemesi yapıp deneyin.

İfadeler: Lox
O zaman ilk önce BIOS güncellemesi yapıp deneyin.

Güncellemeyi yaptım fakat RAM frekansını 3200'e aldığım an ekteki hatayı veriyor. 2400 üstünde çalıştıramıyorum. PC şu an açıldı BIOS default olduğu için açıldı. Bu sorunun RAM'lerde olduğunu mu gösteriyor yoksa PSU da bir sorun olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
XMP kapatıp elle 1,35V verip deneyin.

Bazen anakart ve RAM uyumsuzluğu olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…