Herkese merhaba.
Özenle topladığım sistemim aniden kapanıyor ve güç tuşuna tekrar bastığımda hiçbir güç gelmiyor fakat şartelden kapatıp ya da güç kablosunu çekip 10-15 saniye beklediğimde tekrar güç alıyor. RTX 2080 den önce 1060 ile pek yapmıyordu 2080'de biraz artmaya başladı bugün yeni bir sıvı soğutma aldım CM MASTERLIQUID ML360R RGB ve sürekli artmaya başladı. Power'ımın yeterli olduğunu düşünüyorum ama 4 yıllık gücünü de kaybetmiş olabilir (çok elektrik kesintisi oluyor ).
Sizde Power'da mı sorun var yoksa bugünkü bağladığım sıvı soğutma sistemini mi yanlış kurdum kısa devre yapıyor?
Ayrıca Fan Expertten fanları full speede aldığımda da ani kapanma sorunu oluyor.
Sistemim;
► AMD Ryzen™ 7 2700X Processor ► CORSAIR 16GB(2X8GB) DDR4 3200MHz CL16 Siyah Vengeance RGB Pro Dual Kit Ram ►Samsung 250GB 970 EVO M.2 ► MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO ► Corsair 240 GB SSD 560/535 ►Thermaltake View 27 Miditower Kasa 750W Gold
Yorumun için teşekkürler banada öyle geliyor fakat emin olmadan bi hamle yapmak istemiyorum malesef 500-800 tl arasında bu sistemi beslicek power. Bildiğiniz herhangi test ettirebileceğimiz biyer varmı?
Arkadaşlar merhaba
850 W sıfır Platinium güç kaynağı aldım arada bi sorun devam ediyor. Fikri olan varmı? Hatta bazen bilgisayarı ilk başlatırken aniden kapanıyor şarteli kapatıp bekleyip tekrar başlatabiliyorumö
Arkadaşlar merhaba
850 W sıfır Platinium güç kaynağı aldım arada bi sorun devam ediyor. Fikri olan varmı? Hatta bazen bilgisayarı ilk başlatırken aniden kapanıyor şarteli kapatıp bekleyip tekrar başlatabiliyorumö
Bilgisayarı açıtıktan sonra BİOS`a gir bi ordan işlemcinin sıcaklık değerini takip et. Olay sıvı soğutmayı yanlış bağlamandan kaynaklı. PUMP çalışmadığı için işlemcin 90 dereceyi görünce otomatik resetliyor. İşlemcinin üzerindeki sıvı soğutmanın kafasından çıkan 2 tane kablonun birini Anakartının altındaki USB çıkışına bağlayacaksın, diğerini de Pump Fan 1 çıkışına. Birde Anakartının modelini yazar mısın daha net yardımcı olabilirim.
Bilgisayarı açıtıktan sonra BİOS`a gir bi ordan işlemcinin sıcaklık değerini takip et. Olay sıvı soğutmayı yanlış bağlamandan kaynaklı. PUMP çalışmadığı için işlemcin 90 dereceyi görünce otomatik resetliyor. İşlemcinin üzerindeki sıvı soğutmanın kafasından çıkan 2 tane kablonun birini Anakartının altındaki USB çıkışına bağlayacaksın, diğerini de Pump Fan 1 çıkışına. Birde Anakartının modelini yazar mısın daha net yardımcı olabilirim.
Bilgiler için çok teşekkürler power'ı değiştirmem ile sorun yok denecek seviyede azaldı. Şuan anakart olarak asus rog crosshair vi hero amd x470 modeli mevcut. Bağlantı olarak üzerinde cpu fan ve AIO pump olarak bağlı