R7 370 sistem FPS düşüş sorunu

Ulaş Şahin

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, işletim sistemimi Windows 10' a geçirmeden önce Windwos 8.1 kullanıyordum. BIOS güncellemesinden sonra oyun oynarken "AMD driver görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu" geri bildirimi ile FPS düşüşü gerçekleşiyordu. Sistemimi zaten yenilemek istiyordum ve Windows 10 lisanslı ürününü satın alıp işletim sistemimi yeniledim. Şu an mevcut problemim "AMD driver görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu" kısmını almamakla birlikte sadece oyun oynama esnasında sürekli olmamakla birlikte belli aralıklar ile "FPS" düşüşü yaşamaktayım. Bu konu hakkında yardım edebilecek kişilerin yönergelerini ve tavsiyelerini dinlemek isterim, saygılarımla.

Bilgisayarımın özellikleri:

• İşlemci: İntel i5-6600K-3.50 GHz
  • Anakart: Msı z170a-gaming m5
  • Ekran kartı: MSI R7 370 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
  • PSU (güç kaynağı) : Corsair cx600-600 W

Oyun esnasında sistemden elde ettiğim parametreler:

• GPU (grafik işleme ünitesi) sıcaklığı: Maxiumum: 53°, optimum: 45- 48°.
  • CPU (işlemci) sıcaklığı: yüksüz 23-24°, yükde iken 34-36°.
  • GPU çalışma frenkansı: Oyun esnasında 831- 975 MHz.
  • CPU çalışma frenkansı: Oyun esnasında 3500-3600-3700 MHz değişkenlik gösteriyor.
  • GPU voltajı: 1,072v-1,16v.
  • CPU voltajı: 1,16v.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, çözüm önerisi sunduğunuz için teşekkür ederim. Denedim fakat sorunumuu çözmedi. Bahsettiğim sorunu sürekli değil bellik aralıklar ile yaşayıp, gerçekleştiği zaman anakartın aşağı tarafında kırmızı bir ışıkta yanıyor. O ışık söndüğü zaman sorunda düzeliyor. Bunu da eklemek isterim.

Anakart marka- modelim resimde ki anakart ile aynı anakarttır. "JTBT1" soket girişinin hemen üstünde ki anakarta entegreli bölüm fps düşüşü yaşadığım anda kırmızı ışığı yanıyor.

Merhaba, sorunum windows güncelleştirmelerinden kaynaklı olabilir mi? Bugün de farklı bir oyunda 1920x1080 çözünürlükte tam ekranda oyunu açmıyor.

Dosya Ekleri

• 01_msi_z170a_gaming_m5.jpg
    499,5 KB · Görüntüleme: 73

Rapor bu şekilde ayrıca "Bad Sector" de mevcut. Yapmam gereken adımları söylerseniz sevinirim. Yukarı da belirttiğim yanan kırmızı ışık için araştırma yaptığımda "XMP" ledi, bir kaç yerde de debug ledi olduğunu okudum. Ram in slotunu değiştirdim fakat ışık halen sönmedi. Oyunlarda da fps düşüklüğü yaşıyorum. Her şey için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…