R7 3700X 2060 Super sistem ne kadar Watt PSU ister?

xPigeons

Decapat
Katılım
27 Ağustos 2020
Mesajlar
315
Çözümler
3
Sistem:
Corsair 275R airflow tempered glass kasa.
MSI RTX 2060 Super ROG STRIX ekran kartı.
XPG 512 GB SX6000 PRO SSD.
GeIL 32 GB(2x16) Evo X II RGB AMD Edition 3600MHz CL18 DDR4 RAM
Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM harddisk.
ASUS Prime B450M-K 4400MHz(OC) mATX anakart.
Ryzen 7 3700X işlemci.

Önemi var mı bilmiyorum ama bir sitede bunun hesabı yapılıyordu ve ne aşağıdaki bilgileri de soruyordu, ben de yazayım eğer Watt belirlerken değişiklik yapıyorsa.

Klavye: Apex Pro (tkl değil)
Mouse: SteelSeries Sensei Ren Monitör: ASUS VG278QR 27" 165Hz 0.5ms (kendi güç kaynağı var ama dediğim gibi sitede LED mi LCD mi diye ve inçini soruyordu)

F/p açısından bir ürün önerebilirsiniz ya da kaç watt gerektiğini yazıp bronze gold (ne işe yaradığını bilmiyorum belirtirseniz sevinirim) yazabilirsiniz. 2. seçeneği söylemeniz benim için daha iyi olur.
 
NVIDIA sayfasında RTX 2060 Super'li bir sistem için 550Watt öneriyor.


1.jpg
 
Olabildiğince az fiyatlı ürün istiyorum da 750W çok değil mi? Ayrıca gold olunca ne fark ediyor?

Önerim bu ürün olacaktır. 750W olanını kullanıyorum. 12V kanalından 600W'ın tamamını verebiliyor.

12V kanalı ne derseniz,

tester.png


Gold, Bronze gibi sertifikalar ise verimlilik sertifikalarıdır. PSU verimliliği arttıkça daha az güç çeker, mesela 600W güç çekmek için bazı PSU'lar 700W çekiyor, çok kötü bir değer. Ama güzel verimlilikli bir güç kaynağıyla 610-620W çekersiniz, örnek olarak. Elektrik faturasına da yansıyacaktır.

psu.png


Sharkoon 650W SHP650 V2 80+ güç kaynağı sizce iyi mi?

Fiyatı çok uygun ancak çok eski bir platformu kullanıyor, eksiklikleri var. Bütçeniz biraz daha fazlaysa tercih etmeyin. Aşağıdaki konuda Ali Rıza hocamız açıklıyor neden alınmaması gerektiğini.

 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı