İyi günler arkadaşlar. AMD Ryzen 7 3700X işlemcim var soğutucu olarak da CM ML240L kullanıyorum. Boşta sıcaklık değerlerim 49 derecede 50 derecede 50 dereceyi geçmiyor. Ama CPB açık olduğu için işlemci kendini turboluyor sıcaklık hemen 60'a çıkıyor sonra hemen iniyor. Kendini rahat soğutuyor onda sıkıntı yok ama biliyorsunuz ki sıvı soğutmam sesli çalışan bir model zaten ileride değiştireceğim. Sıcaklık hemen 60'a çıkıncı ses beni rahatsız ediyor. Acaba CPB kapatınca ne kadar performans kaybına uğrarım bir de CPB kapatınca 3.6 GHz sabit mi kullanacağım?
Dostum, sıcaklık değerlerin mükemmel daha ne istiyorsun? Boşu boşuna CPB kapatarak performans niye kaybedeceksin ki? Onun yerine soğutucunun devrini ayarlayın.
Kapatma konusunda ise anakartınızın sekmeleri arasında Core Performance Boost seçeneğini disabled konuma getirmeniz gerekiyor. Bunun için anakart Marka/Model belirtmeniz lazım tam tarif için.
Bahsettiğiniz 60° dalgalanmadan dolayı olmaktadır, alternatif çözum olarak undervolt ya da istediginiz frekans değerine ait manuel voltaj ayarlamasi ile performans kaybı olmadan dalgalanmları ortadan kaldırabilirsiniz.