R7 3750H İşlemeci ısınıyor

ahmethakantepe

Femtopat
Katılım
22 Ekim 2020
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar laptopum ASUS TUF FX505DU Gaming laptop AMD Ryzen 7 3750H with Radeon Vega Mobile GFX ekran kartım 1660 Ti işlemcim 2.3 sabit 4GHz'ye kadar çıkabilmektedir lakin laptopum ısındığından dolayı 3.47 GHz üstüne çıkamamaktadır sıcaklık ort 90 95C'de bunu üzerine CPU voltajını düşürmeye çalıştım lakin BIOS'umda bu kısmı bulamadım.
Technopat'ın YouTube'da bununla ilgili videous bulunmakata fakat kendi biosumdan düşüremedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Asus'un f/p Dizüstü pc'lerinde benzer sorunlar olduğunu sık sık görüyorum, özellikle güçlü işlemci kullanan dizüstü f/p pclerinde. Soğutma performansları maalesef yeterli değil. TP410UR Almıştım bundan iki sene evvel, o zamanlar için 4GHZ 4 gerçek çekirdekli 8.Nesil U işlemcilere hayret ederek. Dört çekirdekli bir ultrabook'un 4GHZ'e çıkabiliyor olması garip geliyordu, tabi gerçekten de efsaneymiş. Daha ilk kullanımımda fan windows kurulurken bir jet motoru gibi tam performansta çalışıyordu, hemen sıcaklıkları kontrol edeyim dedim, bir de ne göreyim. Daha çiçeği burnunda ultrabook 99 derecelere kadar ısınıyor, 2.2GHZ^den yukarı çıkamıyor. Basit bir tarayıcı gezintisinde dahi durum aynı, boşta 60-70 derecelerde bekliyor falan. Sonra tam da şu resimdekini yaparak çözdüm olayı :)
WhatsApp Image 2020-10-22 at 17.41.09.jpeg Çıkarılıp takılabilen çift bakır blok :)
İşte bundan sonra da bir daha asla Asus'un f/p olarak sattığı bu tip hiç bir ürünü almamaya yemin ettim.

Moralini bozmak istemiyorum ama Asus'un f/p serilerinde, özellikle dizüstü pc'lerinde soğutma performansı konusunda genel problemler olduğunu çok iştiyorum. Yine de termal macununu kontrol etme konusuna sıcak bakabilirsin.

Edit: İmla
 

Yeni konular

Geri
Yukarı