R7 3800X boşta 96 derece oluyor

Denizozaltay

Hectopat
Yer
Muğla/Bodrum
Daha fazla  
RAM
2 tane CORSAIR 16GB Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16
Ekran kartı
RTX 3080 Suprim X
Anakart
MPG X570 GAMING PLUS
İşlemci
Ryzen 7 3800X
İşlemcim bilgisayar ilk açıldığında 50-60 derece aralığında kalıyor, sonra azıcık bile yük altına girdiğinde 80 dereceye kadar yükseliyor, en son 96 dereceye gelince daha fazla yükselmiyor ve bilgisayar kasmaya başlıyor. Bir daha 96'nın altına düşmüyor boştayken bile.
Soğutucum NZXT Kraken M22 tahminimce sorun soğutucumdan kaynaklı.
Eğer tek sorun soğutucumsa yeni bir soğutucu ne önerebilirsiniz?

Sorunun soğutucudan çok soğutucunun montajıyla alakalı olduğunu düşünüyorum açıkcası. En kötü hava soğutma bile boşta 70-75 dereceleri geçirmez. PC montajı ne zaman yapıldı ? Ve bu problemi ne zamandır yaşıyorsunuz ?

Hocam voltage ayarları çok yüksek olabilir mi?

Hocam soğutucu'yu degistirmeden once sorunun ne olduğunu bulun bence sogutucunuz tek fanli olmasina rağmen bu kadar bu sıcaklık değerleri hiç ve hiç normal değil ya termal macunda sıkıntı var ya da ya da soğutucu bozuk ya da islemcinizin voltage ayarları yüksek normal ısı degerleri değil stok fan dahi olsa AMD'nin bu sıcaklık değerleri olmaması lazim kesinlikle bir sıkıntı var, para harcamadan once sorunu bulmalisiniz.

Soğutucu fanı dönüyorsa pompa arızalanmış olabilir. BIOS'a girin orada hardware info kısmından fan kontrol bölümünü bulun pompanın çalışıyor mu kontrol edin kaç RPM'de döndüğüne bakarak.

BIOS update yaptım ve artık 95 e dayanıp kasmıyor ama oyun oynarken azıcık yükle 90 derecede geziyor ve boşta 70 görüyorum.
3000 TL'yi geçmeyecek güzel bir hava soğutucusu önerebilir misiniz.
Termal macun yenilemeyi denediniz mi? Boştayken sıcaklığın bu seviyelere gelmesi mantıksız çünkü.
Yeniledim olmadı sonra daha kaliteli bir şey aldım aynı sonucu gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…