Çözüldü R7 3800X gereksiz ısınma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Wense

Picopat
Katılım
13 Ağustos 2020
Mesajlar
220
Arkadaşlar selam,

Öncelikle olayın ne olduğunu anlatayım normal bir oyuna girdim ve doğal olarak oyun hiç ama hiç grafik gerektirmeyen bir oyun. Yani piyasadaki kötü ekran kartları bile bu oyunu kaldırır, aniden bilgisayarıma "mavi ekran" hatası verdi bildiğiniz yanında üzgün yüz çıkan ekran. Sonra bilgisayarım yeniden başlatıldı ve bende bekledim CPU ve GPU sıcaklık değerlerini kontrol ettim bilgisayarı yeniden başlattığında. GPU gayet normal değerler verirken, CPU'ya bakınca abartılı derecede boşta bile 70 derece ve 80 dereceye kadar çıktı.

Şu anda minimum 67 derecede, 1200W PSU Aercool Bronze kullanıyorum ve Stok Soğutucusuyla işlemcimi kullanıyorum. Aşağıda donanım hakkında tüm bilgilerimi yazdım oradan bir sorun varsa kontrol edebilirsiniz, kasada hava akışı problemi var onu biliyorum, ama o varken bile 50 derecede çalışıyordu normal boştayken.

Sistemim:
Ekran kartı: AMD RX 5700 XT THICC 3
İşlemci: AMD Ryzen 7 3800X
Anakart: ASUS TUF Gaming X570 PLUS (Wi-Fi)
RAM: G.Skill Tident Z Neo RGB F 32 GB RAM DDR4 3600 MHz CL16.
PSU: Aercool KCAS 1200W 80+ Bronze.
Kasa: Gametech X7 Fan RGB Gaming case.
HDD: 1.5 TB.
SSD: Yok.
Sıvı soğutucu: Yok.

Kullandığım Driver'ler ve donanım hakkında:
Windows 10 güncellemeleri yapıldı.
AMD Adrenalin Driver 2020 Edition 20.8.3
Anakart BIOS'u güncel, en son sürüm.
İşlemci 8 çekirdek, 4.40 GHz'ye Overclockladım, 1.35 voltaj verdim.
Ekran kartına çok ufak undervolt ayarı yaptım isteyen olursa ayarları paylaşabilirim.

Sistemim ve yapmış olduğum güncellemeler olaylar hakkında bilgiler bunlardır arkadaşlar.
 

Ekstra olarak kasa havalandırması çok kötü o sisteme. Ayrıca stok soğutucuyla ve X ibareli bir işlemciye neden OC yaptınız?
 

Ekstra olarak kasa havalandırması çok kötü o sisteme. Ayrıca stok soğutucuyla ve X ibareli bir işlemciye neden OC yaptınız?

OC yapmak benim hatam, o kasa havalandırma olayında bende size katılıyorum açıkcası kasanın havalandırması cidden kötü değiştirmeyi düşünüyoruz. OC yapmak mantıklı olabilir ve dahada performans alabiliriz diye OC yaptık, OC ayarlarını kaldıracağım.
 
BIOS'u default yapın ve hala aynı kalırsa boştayken falan soğutucunun tam oturup oturmadığına bakın çünkü bazen oturmayınca böyle durumlar olabiliyor. Mesela benim stok soğutucuyu oturtmadığımdan düzgünce, 85-100 derece falan gösteriyordu ama oturtunca 40-50 derecelere indi. Boşta bu arada bu yazdığım değerler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı