R7 4800H boşta 60, yükte 100 derece

Daha fazla  
AMD Ryzen 7 4800H işlemcim oyunda 100 derecede sabit kalıyor. Boşta 60 derecelerde. Macunu yakın zamanda yeniledim ve laptopun içini temizledim. PC'yi alalı 3 sene oluyor. Sizce macunun kalitesiyle alakası var mıdır veya sebebi, çözümü nedir bilenler yazabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne tür bir macun sürdün ve hangi markayı kullandın ? Bunun yanında macunu nasıl sürdüğünde önemli. Çok sürdüysen de pek işe yaramaz.
Ancak genel olarak bu olağan dışı sıcaklarda laptopların 95 100 derece görmesi çok doğal.
Benim kendi laptobum da işlemci turbosu kapalı olduğu halde bile 85 dereceleri görüyor..

Hangi marka macun kullandınız?
Cooler Master

Ne tür bir macun sürdün ve hangi markayı kullandın? Bunun yanında macunu nasıl sürdüğünde önemli. Çok sürdüysen de pek işe yaramaz.
Ancak genel olarak bu olağan dışı sıcaklarda laptopların 95 100 derece görmesi çok doğal.
Benim kendi laptopum da işlemci Turbo'su kapalı olduğu halde bile 85 dereceleri görüyor.

Hocam peki bu sıcaklık doğal olsa bile zarar görür mü işlemci.

Cooler Master

Hocam peki bu sıcaklık doğal olsa bile zarar görür mü işlemci.
Bir iki saat kullanma ile sorun olmaz. Ancak uzun saatler örneğin 4 5 saatten fazla sürekli 95-100 derecelerde kullanmak hem işlemciye hem de laptopa zarar verebilir. En basit tabiriyle bu sıcaklıklar laptobun ömrü
10 ise 3 e kadar düşürür. O yüzden uzun kullanımda bu sıcaklıklar risklidir. 1 2 saat kullanımda çok risk teşkil etmez. Ancak 95 100 derecelerde yüksek sıcaklıklar bunun bilincinde olmak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı