R7 5700X overclock ile soğutulamıyor

Tooder

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
kingston fury beast 3200 mhz
Anakart
Asus prime b550m k
Dark maxima V20 (üstte 70 üstü CFM'li ekstra iki intake fanla) kasanın içinde DeepCool ak 620 ile birlikte (MX6 macunla) Ryzen 7 5700X işlemci kullanıyorum. Ekran kartım Red Devil 6800 XT. OCCT güç testi açtığımda 99.6 dereceyi görünce biraz ışıklar yanmaya başladı açıkçası. FurMark CPU burner da ise 83 derece. CPU Z benchmark versiyon 17 de ise multicore 6453 Single Core 611 puan veriyor. Anakartım ASUS Prime B550M-K olduğu için frekansı aoutodan 4.4'e çektim PBO açık aynı şekilde Auto da. Ne yapmam gerektiği hakkında bir bilgim yok ama ak 620 incelemelerine baktığımda millet 13900k yı soğutuyor. Keza soğutma kapasitesi 250W olarak da yazıyor. Ben 5700X i 125W da soğutamıyorum 85 civarına direkt atıyor. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Montajda hata vardır, jelatin kalmış olabilir, AK620 fazla fazla yeter o işlemciye.

Montajı kendim yaptım ve jelatini söktüğüme eminim. Montajımı yapalı da bir 8 ay kadar oldu. Kapanma sorunu yaşamıyorum fakat sıcaklıklar çok yüksek görünüyor.

Aldığınız sıcaklık ve skor değerleri bana normal ve tutarlı geldi. O derecede throttle olduğunu da sanmıyorum. Eğer sıcaklık takıntınız varsa fan eğrisini agresifleştirebilirsiniz.

Throttleım 95 derecede tjmax olarak ayarlı ona rağmen OCCT güç testinde nasıl 99.6'yı gördü hiçbir fikrim yok ve ne yazık kı halihazırda ciddi agresif bir fan eğrisi kullanmama rağmen durum bu şekilde.
Intel ve AMD işlemci tasarımları bambaşka.
aynı şekilde 9800x3d de teste dahil ve 76 derece test eden insanlarda. bir şeyleri yanlış yaptım ki OC de bu kadar sıcak diye düşünüyorum açıkçası.

@Tooder, soğutucunun işlemciye düz basması lazım, vidalarının dengeli ve çapraz şekilde azar azar sıkılması lazım, evet o soğutucu 9800x3D'yi tutabiliyor.
Termal macunu yenileyip dediğiniz gibi tekrardan deneyeceğim. Umarım düzelir. Sonuçları paylaşırım ancak dediğim gibi OC de bir sorun olduğunu düşünüyorum. OCCT testlerde 170W çekiyorken CPU Z benchmark 115W FurMark CPU burner ise 125 W çekiyor. Bir noktada bir şeylerin ters olduğunu hissettiriyor bilgisayar ama bakalım hayırlısı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı