R7 5700x - RTX 3060Ti sistem kasası temizledikten sonra açılmıyor

MEG8

Picopat
Daha fazla  
RAM
Kingston Beast 16gb 4200 MHz
SSD veya HDD modeli
Kingston 2TB
Ekran kartı
RTX 3060 Ti
Anakart
ASUS B650 Wi-Fi II
İşlemci
R7 5700x
Kasayı saç kurutma makinesiyle soğuk hava üfleyerek temizledim. Ama PC'yi açtığımda Windows 10 kurtarma ekranına attı. Bilgisayarımı yeniden başlat'ı seçtim. Ve "ASUS In Search of Incredible" ekranındaki şu altta dönen imleç bir anda dondu. Ve asla hareket etmedi. Kasa fanlarında sorun yok, klavye ve fareye ışık gidiyor. Acaba monitör mü dondu diye düşündüm. Ama HDMI çıkartıp DisplayPort taksamda yine aynı şeyler oldu. RAM'i silgiyle temizledim. Yine işe yaramadı.

(PC 1,5 yıllık)

Not: Buna benzer bir şey 4 ay önce falan olmuştu. PC oynarken bir anda donuyordu. Power tuşundan kapatmak zorunda kalıyordum. Ve geri açtığımda PC açılıp bir anda donuyordu. Windows 10 temiz kurulum yapınca geçti. Fakat yine temiz kurulum yapmaya üşeniyorum. Zorunda kalırsam yapacağım tabii ki.

USB'ye Windows ISO'su yazdırıp bilgisayarı USB'den başlatıp bilgisayarınızı onarın kısmından başlangıç onarma yapmayı deneyin. Olmazsa USB ile temiz kurulum yapın.
Hocam merhabalar. Laptoptan usb hazırlıyorum. Ben bu win10 u rufus ile flaşa yazdırıp kasaya soktup boot menüsü gelince flaşbelleği seçersem sıkıntı çıkmazmı
(Otomatik temiz kurulum yapmazmı yani)
dosyalarımı , ayarlarımı ve uygulamalarımı kaybetmek istemiyorum da

Screenshot_20241228_151006_Gallery.jpg

Hocam merhaba. Laptoptan USB hazırlıyorum. Ben bu Windows 10'u Rufus ile flaşa yazdırıp kasaya soktup boot menüsü gelince flaşbelleği seçersem sıkıntı çıkmazmı.
(Otomatik temiz kurulum yapmazmı yani)
Dosyalarımı, ayarlarımı ve uygulamalarımı kaybetmek istemiyorum da.

Eki Görüntüle 2383229

Maalesef. Disk seçme ekranında diski biçimlendirmeyi unutmayın.

Hocam anlamadım. Neden başlangıç onarma yapıyoruz o zaman. Direkt temiz kurulum yapmakla aynı şey değil mi?
Windows 10 Pro lisansım vardı. O da gider mi?(başlangıç onarma yapınca)

Bir de disk biçimlendirme ne oluyor?

Aynı şey değil. Başlangıç onarma yapmayı deneyin. Olmazsa USB ile temiz kurulum yapın. Diski biçimlendirince diskin içindeki her şeyi silmiş oluyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı