- RAM
- G.Skill 32GB(2x16) Ripjaws V 4000mhz CL18 DDR4 Ram
- SSD veya HDD modeli
- Addlink 512GB S70 NVMe Okuma 3000MB-Yazma 2000MB
- Ekran kartı
- NVIDIA RTX 3060 TI Ekran Kartı
- Anakart
- Asus Prime A520M-A 4800mhz(OC) M.2 AM4 mATX
- İşlemci
- AMD Ryzen 7 5700X 4.60 Ghz 8 Çekirdek 36MB AM4 7nm
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 3 hafta önce yeni bir sistem topladım. Sisteme ek olarak ikinci el NVIDIA RTX 3060 Ti ekran kartı aldım. Kurulumları vs yaptıktan sonra sorunsuz bir şekilde sistemi kullanıyordum. Önceden kullandığım VGA girişli monitörümü bilgisayara bağlamak için bir dönüştürücü kullandım. Dönüştürücüyü taktıktan sonra NVIDIA Denetim Masası'ndan çözünürlük ayarı yaptım ve yaklaşık 5-10 dakika sonra monitöre gelen görüntü kayboldu. Kasanın elektriğini kesip bir süre bekledikten sonra tekrar açmayı denedim ve görüntü geldi. Dönüştürücüyü de çöpe attım bu arada. Daha sonra tek monitör kullanmaya devam ederken bu sorun tekrar tekrar yaşanmaya başladı. Bilgisayarı açıyorum 5 dakika sonra görüntü gidiyor ve bazen mouse veya klavye ile herhangi bir işlem yapmayı denediğimde bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. Açılış sesi geldikten sonra görüntü olmadan ezbere şifremi giriyorum masaüstü açılırken bilgisayar tekrar kendini yeniden başlatıyor ve bu durum sürekli tekrarlıyor. Sizce bu durum ekran kartından mı kaynaklı yoksa Power Supply veya anakartta da sorun olabilir mi? Belki daha öncesinde bu tür sorun yaşayanınız olmuştur. Bilgisayar özelliklerini aşağıda paylaşıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
AMD Ryzen 7 5700X 4.60 GHz 8 çekirdek 36MB AM4 7nm işlemci.
NVIDIA RTX 3060 Ti ekran kartı.
ASUS Prime A520M-A 4800MHz(OC) M.2 AM4 mATX anakart.
G.Skill 32 GB(2x16) Ripjaws V 4000MHz CL18 DDR4 RAM.
Addlink 512 GB S70 NVMe okuma 3000 MB-yazma 2000 MB M.2 SSD.
Game Booster GB-G2057b tempered glass RGB USB 3.0 ATX mid Tower kasa.
Game Booster titan Rainbow 240 mm Intel(1700p)-AMD uyumlu sıvı soğutucu.
Deepcool 750W PF750 80+ güç kaynağı.
Yaklaşık 3 hafta önce yeni bir sistem topladım. Sisteme ek olarak ikinci el NVIDIA RTX 3060 Ti ekran kartı aldım. Kurulumları vs yaptıktan sonra sorunsuz bir şekilde sistemi kullanıyordum. Önceden kullandığım VGA girişli monitörümü bilgisayara bağlamak için bir dönüştürücü kullandım. Dönüştürücüyü taktıktan sonra NVIDIA Denetim Masası'ndan çözünürlük ayarı yaptım ve yaklaşık 5-10 dakika sonra monitöre gelen görüntü kayboldu. Kasanın elektriğini kesip bir süre bekledikten sonra tekrar açmayı denedim ve görüntü geldi. Dönüştürücüyü de çöpe attım bu arada. Daha sonra tek monitör kullanmaya devam ederken bu sorun tekrar tekrar yaşanmaya başladı. Bilgisayarı açıyorum 5 dakika sonra görüntü gidiyor ve bazen mouse veya klavye ile herhangi bir işlem yapmayı denediğimde bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. Açılış sesi geldikten sonra görüntü olmadan ezbere şifremi giriyorum masaüstü açılırken bilgisayar tekrar kendini yeniden başlatıyor ve bu durum sürekli tekrarlıyor. Sizce bu durum ekran kartından mı kaynaklı yoksa Power Supply veya anakartta da sorun olabilir mi? Belki daha öncesinde bu tür sorun yaşayanınız olmuştur. Bilgisayar özelliklerini aşağıda paylaşıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
AMD Ryzen 7 5700X 4.60 GHz 8 çekirdek 36MB AM4 7nm işlemci.
NVIDIA RTX 3060 Ti ekran kartı.
ASUS Prime A520M-A 4800MHz(OC) M.2 AM4 mATX anakart.
G.Skill 32 GB(2x16) Ripjaws V 4000MHz CL18 DDR4 RAM.
Addlink 512 GB S70 NVMe okuma 3000 MB-yazma 2000 MB M.2 SSD.
Game Booster GB-G2057b tempered glass RGB USB 3.0 ATX mid Tower kasa.
Game Booster titan Rainbow 240 mm Intel(1700p)-AMD uyumlu sıvı soğutucu.
Deepcool 750W PF750 80+ güç kaynağı.
Son düzenleyen: Moderatör: