R7 5700x3D işlemciye 120mm sıvı soğutucu yeterli olur mu?

Karusd

Hectopat
Merhaba Corsair 120mm sıvı soğutucu R7 5700x3D'ye yeterli olur mu? Ve R5 5600X ve R7 5700x3D ne kadar sıcaklık farkı olur ortalama?

Elinde böyle bir sıvı soğutucu var ve işlemcin için kullanmak istiyorsan kullanabilirsin. Elinde yok ürün arıyorsan kule tipi soğutucu tercih etmen daha iyi olur F/P açısından.

Hocam ben de R5 5600X'ten R7 5700X3D'ye geçiş yaptım. Bende kule tipi soğutucu var, oyunlarda daha 60 üstünü görmedim ki benim soğutucum ID COOLING SE 224 XT. Eğer ki Thermalright Peerless Assassin kule tipi soğutucu alırsanız benim ısı değerlerimden de iyi gayet yeterli bir performans elde edersiniz diye düşünüyorum.

Hocam ben de R5 5600X'ten R7 5700x3D'ye geçiş yaptım. Bende kule tipi soğutucu var, oyunlarda daha 60 üstünü görmedim ki benim soğutucum ID coolıng SE 224 XT. Eğer ki Thermalright Peerless Assassin kule tipi soğutucu alırsanız benim sıcaklık değerlerimden de iyi gayet yeterli bir performans elde edersiniz diye düşünüyorum.

Elinde böyle bir sıvı soğutucu var ve işlemcin için kullanmak istiyorsan kullanabilirsin. Elinde yok ürün arıyorsan kule tipi soğutucu tercih etmen daha iyi olur F/P açısından.

Yeterli olur. Ama sıfır olarak alınmaz.

Hocam R5 5600X ile arada cok performans farkı olur mu?

Hocam R5 5600X ile arada cok performans farkı olur mu?
Bende oldu hocam. PUBG, Battlefield gibi CPU yoğunluklu oyunlar oynuyorsan çok fark eder. Battlefield 2042'de 150 160'tan 230 240'lara çıktım ki tüm ayarlar her şey aynı. GPU yoğunluklu oyunlarda da anlık FPS düşüşlerim o kadar azaldı ki oyunlar çok daha akıcı gelmeye başladı.

Merhaba Corsair 120mm sıvı soğutucu R7 5700x3D'ye yeterli olur mu? Ve R5 5600X ve R7 5700x3D ne kadar sıcaklık farkı olur ortalama?

Iyi bir kule tipi işinizi görecektir. Haricinde kesinlikle sivi soğutucu istiyorum diyorsaniz daha büyük olanlara yönelmenizi öneririm.

Hocam ben de R5 5600X'ten R7 5700x3D'ye geçiş yaptım. Bende kule tipi soğutucu var, oyunlarda daha 60 üstünü görmedim ki benim soğutucum ID coolıng SE 224 XT. Eğer ki Thermalright Peerless Assassin kule tipi soğutucu alırsanız benim sıcaklık değerlerimden de iyi gayet yeterli bir performans elde edersiniz diye düşünüyorum.

Hocam merhaba.
Bunları aldım işlemcimle anakartımın yanacağını söylediler doğru mudur peki.

Yeni konular

Geri
Yukarı