R7 5700x3D'ye geçmek mantıklı mı?

Xergeon

Hectopat
Daha fazla  
RAM
32 GB
Anakart
MSI B550M PRO VDH
Merhaba iyi Sosyaller. R5 5600 işlemcimi kullanıyorum halihazırda ve şubat ayı başı gibi R7 5700x3D'ye geçme planım var. Soğutucu olarak DeepCool AG400 ve Arctic MX4 termal macun kullanıyorum ve işlemcim 65 dereceyi geçmiyor. Şu an piyasa fiyatı 7K alacağım işlemcinin fakat bana 4K'ya geliyor aslında abime satacağım çünkü işlemciyi.

Asıl soru şu; ben 1080p monitör ve RX 7700 XT ekran kartı kullanıyorum, haliyle darboğaz yaşıyorum. Bu işlemciye geçersem darboğaz geçecek fakat kayda değer performans artışı yaşar mıyım? 2K monitöre geçersem darboğaz yine olmaz fakat bana daha pahalıya patlayacak 2K monitör alırsam. Şöyle söyleyeyim; 2K monitör alırsam bana 7K + mevcut monitörümü satarsam 4K toplam 11K'ya gelecek. İşlemciyi alırsam 4K'ya kapatıyorum hesabı. Bana işlemci almak daha mantıklı geliyor açıkçası, sizce ne mantıklı olur?

Monitörü sonra düşürürsün. Şu an bu işlemci değişimini yap.
FPS tarzı oyunlarda gözlemlenebilir artış yaşarsın. AAA oyunlar ya fark etmezsin ya da edersen çok azdır bu değer. Bu arada darboğazın dışında 5700x3d farkını anlatıyorum. Darboğaz gideceği için zaten fark yaşayacaksın genel olarak.

Monitörü sonra düşürürsün. Şu an bu işlemci değişimini yap.
FPS tarzı oyunlarda gözlemlenebilir artış yaşarsın. AAA oyunlar ya fark etmezsin ya da edersen çok azdır bu değer.
Bence de hocam mantıklı olan o bence de. Peki belirttiğim sogutucu ve termal macunla sogutabilir miyim bu işlemciyi? Ayriyeten şunu da sorayım; 650w psu kullanıyorum yeterli olur mu?

Bence de hocam mantıklı olan o bence de. Peki belirttiğim sogutucu ve termal macunla sogutabilir miyim bu işlemciyi? Ayrıyeten şunu da sorayım; 650W PSU kullanıyorum yeterli olur mu?
PSU yeterli. Evet soğutabilirsin. 5700x3D çok ısınan bir işlemci değil.

Şimdi 5600'ü abine satıp 5700x3d aldığında 4000 bine geliyor ama monitörünü satıp yeni monitör aldığında 11 bine geliyor. Yani işlemci hesabı yaparken çıkartma, monitör hesabı yaparken toplama pek anlamadım.

Şöyle söyleyeyim, 7K yı ilk başta kendi cebimden vereceğim abim bana sonra verecek o yüzden 7K olarak belirttim. Sonradan bana vereceği için 4kya geliyor. Monitör hesabı yaparken de temel para 7k, monitörü ikinci el satarsam da 4k ordan gelecek o yüzden 11k.

PSU yeterli. Evet soğutabilirsin. 5700x3D çok ısınan bir işlemci değil.
Tesekkur ederim hocam yorumlarınız için. Kaç sene götürür bu işlemci peki sizce? Oyun oynuyorum sadece.

Son düzenleme:
4-5 yılı var en az o da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…