Agnostisch
Megapat
Merhaba bayağıdır sıcaklıklara bakmıyordum sizin için Dying Light 2 ve CPU-Z ile test yaptım. Fan temizliğini 1 ay önce yapmıştım ve cihazın yerden yüksekliği 6 santim civarında.Merhaba. Fan temizliği daha yeni yapılmıştı. Denge kipinde kullanıyordum zaten çok ısındığı için turbo modunu denememiştim bile. Sizin sıcaklık değerleriniz nasıl acaba? Beni arayan kişi 90 dereceler bu işlemci için tam performansta imkansız, bu mevsimde hepsi 100 dereceye çıkar dedi.
DL 2 de denge kipinde CPU max 76, performans kipinde ise CPU max 82 derece. CPU-Z ile stres testi yaptığımda ise denge kipinde max 93'e vurduktan sonra ortalama 82'lerde devam etti. Performans kipinde ise max 96 dereceyi gördüm.
Eğer bu testleri 1 ay önce yapmış olsaydım çok daha yüksek çıkardı diye tahmin ediyorum. Çünkü havalar inanılmaz sıcaktı. Şuan hava 28 derece fena bir sıcaklık değil.
Fan temizliği yapıldı dediniz peki yüzeysel bir temizlemeden mi bahsediyorsunuz yoksa fanın içi açılıpta temizlendi mi? Bu sıcaklık problemini ne zamandır yaşıyorsunuz? 100 derecelere kısa bir süre içinde ulaşıyorsa termal pedde de sorun olabilir. Cihaz hala serviste ise termal ped değişimi faydalı olabilir diye düşünüyorum.