R7 5800H oyunlarda 100 dereceye ulaşması normal mi?

Merhaba. Fan temizliği daha yeni yapılmıştı. Denge kipinde kullanıyordum zaten çok ısındığı için turbo modunu denememiştim bile. Sizin sıcaklık değerleriniz nasıl acaba? Beni arayan kişi 90 dereceler bu işlemci için tam performansta imkansız, bu mevsimde hepsi 100 dereceye çıkar dedi.
Merhaba bayağıdır sıcaklıklara bakmıyordum sizin için Dying Light 2 ve CPU-Z ile test yaptım. Fan temizliğini 1 ay önce yapmıştım ve cihazın yerden yüksekliği 6 santim civarında.

DL 2 de denge kipinde CPU max 76, performans kipinde ise CPU max 82 derece. CPU-Z ile stres testi yaptığımda ise denge kipinde max 93'e vurduktan sonra ortalama 82'lerde devam etti. Performans kipinde ise max 96 dereceyi gördüm.

Eğer bu testleri 1 ay önce yapmış olsaydım çok daha yüksek çıkardı diye tahmin ediyorum. Çünkü havalar inanılmaz sıcaktı. Şuan hava 28 derece fena bir sıcaklık değil.

Fan temizliği yapıldı dediniz peki yüzeysel bir temizlemeden mi bahsediyorsunuz yoksa fanın içi açılıpta temizlendi mi? Bu sıcaklık problemini ne zamandır yaşıyorsunuz? 100 derecelere kısa bir süre içinde ulaşıyorsa termal pedde de sorun olabilir. Cihaz hala serviste ise termal ped değişimi faydalı olabilir diye düşünüyorum.

105 derece doğru fakat en ufak birşeyde 105 derece olması saçma.
Merhaba bayağıdır sıcaklıklara bakmıyordum sizin için Dying Light 2 ve CPU-Z ile test yaptım. Fan temizliğini 1 ay önce yapmıştım ve cihazın yerden yüksekliği 6 santim civarında.

DL 2 de denge kipinde CPU max 76, performans kipinde ise CPU max 82 derece. CPU-Z ile stres testi yaptığımda ise denge kipinde max 93'e vurduktan sonra ortalama 82'lerde devam etti. Performans kipinde ise max 96 dereceyi gördüm.

Eğer bu testleri 1 ay önce yapmış olsaydım çok daha yüksek çıkardı diye tahmin ediyorum. Çünkü havalar inanılmaz sıcaktı. Şuan hava 28 derece fena bir sıcaklık değil.

Fan temizliği yapıldı dediniz peki yüzeysel bir temizlemeden mi bahsediyorsunuz yoksa fanın içi açılıpta temizlendi mi? Bu sıcaklık problemini ne zamandır yaşıyorsunuz? 100 derecelere kısa bir süre içinde ulaşıyorsa termal pedde de sorun olabilir. Cihaz hala serviste ise termal ped değişimi faydalı olabilir diye düşünüyorum.
Öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Bu problemle ilgili cihazı bir ay önce de servise gönderdim. Fan temizliği orada yapılmıştı büyük ihtimalle açıp yapmışlardır. Ben cihazı direkt masanın üstüne koyuyorum ama yine de bu kadar ısınması normal değil gibi. Ben DL 1 oynarken sıcaklık max 102 ye çıkıp 100 de sabitleniyordu. Sizdeki sıcaklıkla baya fark var

9 ay önce aldığım Lenovo Legion 5 Pro AMD Ryzen7 5800 H, RTX3060 cihazımın işlemcisi en basit oyunda bile 5 dakika dolmadan 100 dereceye çıkıyordu. Servise gönderdiğimde beni aradılar ve bunun normal olduğunu, cihaz kapanmıyorsa ya da oyundan atmıyorsa sıkıntı olmadığını, bu modeldeki tüm cihazların işlemcisinin yükte 100 dereceye çıktığını söylediler. Pek güvenemedim sizce doğru mu söylüyor?
Hocam bendede aynı sistem victus var evt işlemci performan modunda 80-92 arasi normal modda 77-87 arasi gidip geliyor fakat 100 derece normal değil her ne kadar 105 ten sonra sistem kapansada 100 derece sisteme zarar verir

Birkaç ay önce aldık aynı laptopu, dengeli modda 70-80, performans modunda 70-90 derece genelde. Altına soğutucu koymadıysanız performans modunda anında 90-100 çıkıyor. Altına soğutucu falan koydunuz mu? Yoksa hava deliklerini kapadığınız için ısınıyor muhtemelen.

Hocam bendede aynı sistem victus var evt işlemci performan modunda 80-92 arasi normal modda 77-87 arasi gidip geliyor fakat 100 derece normal değil her ne kadar 105 ten sonra sistem kapansada 100 derece sisteme zarar verir
Peki siz ekstra bir fan veya stant kullanıyor musunuz

Öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Bu problemle ilgili cihazı bir ay önce de servise gönderdim. Fan temizliği orada yapılmıştı büyük ihtimalle açıp yapmışlardır. Ben cihazı direkt masanın üstüne koyuyorum ama yine de bu kadar ısınması normal değil gibi. Ben DL 1 oynarken sıcaklık max 102 ye çıkıp 100 de sabitleniyordu. Sizdeki sıcaklıkla baya fark var.
Ufak bir detay gibi gözükebilir ama alttan hava alması cihazı çok rahatlatır. Standınız yok ise laptopun arkasına kitap koyarakta biraz yükseltebilirsiniz.

Birkaç ay önce aldık aynı laptopu, dengeli modda 70-80, performans modunda 70-90 derece genelde. Altına soğutucu koymadıysanız performans modunda anında 90-100 çıkıyor. Altına soğutucu falan koydunuz mu? Yoksa hava deliklerini kapadığınız için ısınıyor muhtemelen.
Soğutucu kullanmıyorum. Ama yine de dengeli modda yüz dereceyi aşması normal mi sizce? Oynadığım oyunlar dying light, the forest. Bu oyunlarda 102 dereceyi görmüştü

Soğutucu kullanmıyorum. Ama yine de dengeli modda yüz dereceyi aşması normal mi sizce? Oynadığım oyunlar Dying Light, The Forest. Bu oyunlarda 102 dereceyi görmüştü.

Altına stant falan koyup test ettikten sonra değerlere bakıp ona göre karar vermeniz daha sağlıklı olur. Boşuna termal macun falan masrafı çıkmaz belki bu sayede. Altındaki ızgaraları kapatmayacak şekilde 2 tarafına sabit duracak yüksek bir şeyin üstüne koymanız yeterli olacaktır, eğer sıcaklıkta belirgin bir fark varsa stant veya soğutucu alabilirsiniz.

Kesinlikle normal değil. Bende de R7 5800H işlemci var. Şarj aletine bağlı şekilde dizi/film bakarken Max 42 43 dereceleri görüyor, oyun oynarken 75 dereceyi görüyor. Ryzen Controller indirerek işlemci sıcaklığı sabitleyebilirsiniz, tavsiyem oyuna girmeden önce 75 ya da 80 derece sabitlemeniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı