R7 5800X 55 derecede çalışırsa ileride bir sıkıntı olur mu?

Aly Joseph

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, R7 5800X aldım ve kullanmaktayım, yük altında 4.7 4.8 değerlerinde 55 derecede çalışmakta. ( Corsair H100X kullanıyorum ). Bu şekil çalıştırırsam ileride performans sıkıntısı yaşar mıyım? İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.

Yük altında derken tarayıcıda gezerken ki yükten bahsediyorsunuz galiba. 5800X "gerçek" yükte 80 dereceyi gören bir işlemci.

Oyundayken olan değer bu, yalnışım varsa düzeltin 4.8i yük altında olarak algılıyorum. Tarayıcıda gezerken 30-35 derece oluyor ısısı. Kullandığım soğutucuyu yazdım.
Hayır, 58 derece serindir. Hatta üstünü battaniye ile örtebilirsiniz, o kadar normal bir sıcaklıktır.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Oyundayken olan değer bu, yanlışım varsa düzeltin 4.8i yük altında olarak algılıyorum. Tarayıcıda gezerken 30-35 derece oluyor ısısı. Kullandığım soğutucuyu yazdım.
Frekans yükseldi diye yük altında sayılmaz ama 55 derece oyun için iyi bir sıcaklık değeri. Cinebench R23 veya Prime95 gibi işlemciyi zorlayan testlerde muhtemelen 75-80 derece falan olur, arkadaş onu kastediyor. İşlemciyi yüke sokan bu tarz testler frekans değil.

Frekans yükseldi diye yük altında sayılmaz ama 55 derece oyun için iyi bir sıcaklık değeri. Cinebench R23 veya Prime95 gibi işlemciyi zorlayan testlerde muhtemelen 75-80 derece falan olur, arkadaş onu kastediyor. İşlemciyi yüke sokan bu tarz testler frekans değil.
Anladım teşekkür ederim, o zaman sıkıntı yok anladığım kadarıyla

Bende 5600X de H100X kullanıyorum yükte 59 derece gördüm en fazla boşta 30 35 derece arası geziyor ama ben sıvı soğutmanın fan hızını 45 dereceye kadar %20 çalış olarak ayarladım ses seviyesini düşürmek için otomatik ayarlarda bıraksam 3 5 derece daha oynayabilir.

Bende 5600X de H100X kullanıyorum yükte 59 derece gördüm en fazla boşta 30 35 derece arası geziyor ama ben sıvı soğutmanın fan hızını 45 dereceye kadar %20 çalış olarak ayarladım ses seviyesini düşürmek için otomatik ayarlarda bıraksam 3 5 derece daha oynayabilir.
evet aynı sıcaklıkları alıyoruz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı