Ek olarak bu sistemde aklınıza yatmayan başka parça var mıdır? Bu işlerden epey uzak kaldım. Parçaları biraz araştırsam da vakit dar olduğu için net bir sonuca varamadım. Ayrıca her parçanın farklı marka üretimleri olduğu için anlamak biraz zahmetli oluyor.
Aslında seçenek sunulmuyor. Ben arayıp rica etmeyi düşünüyorum. O yüzden diğer parçalarda ciddi sorun olabilecek bir şey yoksa bu şekilde sipariş geçeceğim. Başka bir yerde uygun fiyatlı RTX3080 Ti sistem toplamak pek mümkün değil gibi. Biraz araştırdım fakat bulamadım. RTX3080 Ti tek başına 30 bin civarına satılıyor zaten.
Bu arada RAM olarak ben de öyle düşünmüştüm ama biraz araştırınca 3200 ile 3600MHz arasında %5 civarı bir fark olacağı kanısına vardım. Yanılıyorsam düzeltin lütfen. Aradaki fiyat farkına değmez gibi geldi. Yalnızca duruma göre 2x8 daha ekleyip 32 GB'ya yükseltirim diyorum.
Fiyat farkı çok absürt değilse ben 3600 MHz CL16 bellek tercih etmenizi öneririm. Ryzen sistemlerde, hatta artık bütün sistemlerde yüksek frekans oldukça önemli. %5, %5'tir.
Fiyat farkı çok absürt değilse ben 3600 MHz CL16 bellek tercih etmenizi öneririm. Ryzen sistemlerde, hatta artık bütün sistemlerde yüksek frekans oldukça önemli. %5, %5'tir.