R7 5800X işlemci 90 derece altına düşmüyor

Lenkin

Hectopat
Selamlar,

Başlıkta da görüleceği üzere işlemcim (Ryzen 7 5800x) 90 derece altına düşmüyor. Termal macunu yeniledim. Hem işlemcinin hem de ekran kartının (Arctic MX-4) kasanın içini komple temizledim. Önde 3 fan, cougar Aqua 240 sıvı soğutma var çift fanlı radyatörlü onlar dışarı üflüyor aynı şekilde arkada da egzoz var ve o da aynı şekilde dışarı üflüyor. Kasanın içi geniş. Anlamlandıramadığım şey fanların sistem üzerinde çalışmıyor gözükmesi ek kısmına eklediğim fotoğraftan görebileceğiniz üzere akıllı modda olmalarına CPU fan hariç hiçbiri çalışıyor gözükmüyor. Ek olarak 5800X'in kronik bir sorunu ısınması ama hiç 90 derecenin altına inmemesi bana anormal geldi. Sebebi anakarttan kaynaklı mı acaba diye düşünmekteyim. Desteklerinizi bekliyorum.

İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X.
Ekran kartı: MSI Gaming Trio X RTX 2070 Super.
Anakart: MSI 550-A Pro.
RAM: Vengeance RGB Pro.

Dosya Ekleri

• Screenshot_6.png
    21,9 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_8.png
    11,3 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:

Boşta mı bu dereceye çıkıyor? Ne zaman başladı bu ısınma?

Boşta mı bu dereceye çıkıyor? Ne zaman başladı bu ısınma?
Saçma olan şey şu ki sıcaklık oyunlarda da, boşta da 90 derece. Yaza girdiğimizden beri böyle sanırım. Ancak 2-3 haftadır takip ediyorum yine de 90 derecenin altına indiğini görmedim daha.

Anakart acaba sıcaklığı yanlış ölçüyor olabilir mi diye düşünmekteyim.

Son düzenleme:

Aidata ve MSI Afterburner ile bakın. NZXT ile ölçekleme yapın. Şu an net bence yine sıvı soğutmada sorun var. Yine de test edin.

Kasayı açıp iyice temizledim. Kablolarını vs düzenledim. Şu an bilgisayarı açtıktan 30 saniye sonra 113 dereceye gelip kapanıyor. Sıvı soğutmanın radyatöre gelen kablosu ısınıyor. Sıvı soğutmada mı sıkıntı var acaba. Nasıl kontrol edebilirim bilmiyorum. Kafayı yiyeceğim az kaldı…

Radyatörün sıvı bağlantı noktasında hissedilir ciddi bir sıcaklık söz konusu ancak radyatörde sıcaklığa dair hiçbir şey yok. Bağlantı noktası tıkanmış olabilir mi? Eğer öyleyse nasıl çözebilirim? Bilgisi olan var mı?

Son düzenleme:

Net şekilde sıvı soğutmada sorun var. Pompalar çalışmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…