R7 5800X İtopya'da 4.999TL!

Oyun konusunu yeteri kadar açıkladım. Ve cidden abartmadım. Oyun vs. bir kenara, aynı olsalar bile şu anki fiyatın değerlendirilmesi görüşündeyim. Bir daha 5.000TL'ye yakın zamanda görebileceğimizi sanmıyorum. O yüzden yazılanları performans konusu olarak görmeyin. Fırsat olarak görebilirsiniz. Sahibinden üzerinden 5.000 TL'ye ikinci elleri satılıyor şu an... Bu bile anlatmak istediğimin özeti. Diğer alışveriş sitelerinden söz etmiyorum bile. Uçuk fiyatlar söz konusu. Gerçekten güzel bir fırsat.
@balikeat İşlemci bugün bana geldi. Gelmez olsaydı daha iyiydi. Resmen üstünde tepinmişler. Kargo firmanısısın mı, İtopya'nın işi mi bilemiyorum. Kutuyu açınca iade almadıkları için kendilerini aradım ve çektiğim video, resimleri attım. İyi ki içime doğar gibi kanıt olarak kargo paketini açarken video kaydına almışım.

Sakın kargo paketini kayda almadan açmayın. Şimdi kendilerinden kutuyu açmak için onay bekliyorum. İşlemci sağlam gözüküyor. Onay bekleme sebebim kutuyu açarım ve işlemci bozuk çıkarsa, hemen iade gerçekleşmesini sağlamak. Kutuyu açınca iade almadıklarını bildiğim için işimi sağlama aldım. Onay vermezlerse, gerisin geriye iade edip yeniden alacağım.
Hocam çok geçmiş olsun. Sırf bu tür olaylardan dolayı mağazadan alacaktım ama akşam trafiğine kalırım diye gitmedim. Belki de indirim adı altında hasarlı ve iadeli ürünleri satıyorlardır. İtopya'nın bu tür huyları var daha önce konusu açılmıştı. İnşallah sorunsuz atlatırsınız. İtopya bu tür durumlarda tüketiciyi mağdur etmekten kaçınmıyor.

Hocam çok geçmiş olsun. Sırf bu tür olaylardan dolayı mağazadan alacaktım ama akşam trafiğine kalırım diye gitmedim. Belki de indirim adı altında hasarlı ve iadeli ürünleri satıyorlardır. İtopya'nın bu tür huyları var daha önce konusu açılmıştı. İnşallah sorunsuz atlatırsınız. İtopya bu tür durumlarda tüketiciyi mağdur etmekten kaçınmıyor.
Yok, ürünün sıfır olduğu belli. İşlemciye hasar gelmemiş gibi duruyor. Sadece kargo firması üstünde tepinmiş. Ben gereken önlemlerini aldım. Sorun yaratmazlar. Çünkü kutuyu onayları olmadan açmayacağım. Onay verirlerse ve ürün sorunlu çıkarsa iade isteyeceğimi belirttim. Onay vermezlerse, zaten hiç açmadığım ürünü mecbur iade almak zorundalar. Seçim kendilerinin yani. Akıllılık edip, kargo paketini açarken her şeyin kanıtını aldım.
@balikeat Kendilerinden onay geldi şimdi. Eğer sorun olursa değişim yapacaklarını söylediler. Buna istinaden kutuyu açtım ve işlemci de hiçbir sorun yok gibi gözüküyor. Şimdi deneyeceğim. Size tavsiyemi unutmayın. Kesinlikle kargo paketini açarken video kaydı alın ve bol bol resim çekin.

Son düzenleme:
Yok, ürünün sıfır olduğu belli. İşlemciye hasar gelmemiş gibi duruyor. Sadece kargo firması üstünde tepinmiş. Ben gereken önlemlerini aldım. Sorun yaratmazlar. Çünkü kutuyu onayları olmadan açmayacağım. Onay verirlerse ve ürün sorunlu çıkarsa iade isteyeceğimi belirttim. Onay vermezlerse, zaten hiç açmadığım ürünü mecbur iade almak zorundalar. Seçim kendilerinin yani. Akıllılık edip, kargo paketini açarken her şeyin kanıtını aldım.
@balikeat Kendilerinden onay geldi şimdi. Eğer sorun olursa değişim yapacaklarını söylediler. Buna istinaden kutuyu açtım ve işlemci de hiçbir sorun yok gibi gözüküyor. Şimdi deneyeceğim. Size tavsiyemi unutmayın. Kesinlikle kargo paketini açarken video kaydı alın ve bol bol resim çekin.
Hocam eğer açarken video kaydı alırsanız sonrasında kutuyu da açsanız her türlü değişmek zorundalar bir sıkıntı olduğunda. Aslında video falan almadan kutuyu açsanız dahi 14 gün içinde paşa paşa değişmeleri gerekiyor ama bazı firmalar yokuşa sürüyor. Özellikle İtopya iadeler konusunda çok vukuatlı bir firma. Şanssız bir durum olmuş ama halletmişsiniz neyse ki. Hayırlı olsun tekrardan.

Montajını yaptınız mı hocam sıkıntı var mı?

Hocam eğer açarken video kaydı alırsanız sonrasında kutuyu da açsanız her türlü değişmek zorundalar bir sıkıntı olduğunda. Aslında video falan almadan kutuyu açsanız dahi 14 gün içinde paşa paşa değişmeleri gerekiyor ama bazı firmalar yokuşa sürüyor. Özellikle İtopya iadeler konusunda çok vukuatlı bir firma. Şanssız bir durum olmuş ama halletmişsiniz neyse ki. Hayırlı olsun tekrardan.
Valla bir sorun olması durumunda çile çekmek istemedim. O yüzden garantiye aldım kendimi. Çünkü uğraştıracaklarını biliyorum. Sıkıntı çıkarmadılar en azından değişim için.

Montajını yaptınız mı hocam sıkıntı var mı?
BIOS'ta çok yordu. TPM muhabbeti yüzünden saçmaladı. Bayağı uğraştırdı. W11 yüzünden oluyor tabii. 5600X'ten sonra bu hatanın çıkması garip oldu.

Şu an hiçbir sorunum yok gibi duruyor. Her şeyi çözdüm. İşlemci problemsiz şimdilik. Sorun olsa açılmazdı zaten. Hasar gelmemiş ona. Memnunum diyebilirim. Daha hiçbir test yapamadım tabii.

Hocam benim işlemcim de geldi montajını yaptım. Tavsiyenize uyarak paketi açarken videoya aldım ama pakette anormal bir durum yoktu. Sadece sıvı soğutmaya rağmen sıcaklıklar bir tık yüksek. Biraz araştırdığımda 5800X kullanan çoğu kişinin ısınma problemlerinden şikayetçi olduğunu farkettim. Sıcaklık dalgalanıyor ve bir programa gir çık yapınca pik yapıp geri düşüyor. Boşta 42-45 derece civarı seyrediyor. UV Yapmak da istemiyorum açıkçası işlemci değiştirmenin anlamı kalmıyor öyle. Sizde sıcaklık durumu nasıl?

@balikeat Sıcaklıklar aşırı yüksek. Bende de durum farklı değil. 5800X'in ısındığı bilinen bir durum. Curve Optimizer kullanıyorum ben. Bütün çekirdekler negative 10, 150Mhz' de override değeri veriyorum. Şimdilik sorun yok. Stok haline göre ısılarda düşüş görebilirsiniz bu şekilde. Ama fazla değil tabii.

Bu arada BF 2042 için 20-30 FPS artış oldu. Ve sorunum tamamen çözüldü. Demek ki 5600X BF 2042 için pek ideal bir işlemci değilmiş. Çoklu çekirdeğin önemi ortaya çıkıyor. O yüzden aldığınız için pişman olmayın. Güzel bir yatırım oldu. Fiyat olarakta ucuza almış olduk :)

@balikeat Sıcaklıklar aşırı yüksek. Bende de durum farklı değil. 5800X'in ısındığı bilinen bir durum. Curve Optimizer kullanıyorum ben. Bütün çekirdekler negative 10, 150Mhz' de override değeri veriyorum. Şimdilik sorun yok. Stok haline göre ısılarda düşüş görebilirsiniz bu şekilde. Ama fazla değil tabii.

Bu arada BF 2042 için 20-30 FPS artış oldu. Ve sorunum tamamen çözüldü. Demek ki 5600X BF 2042 için pek ideal bir işlemci değilmiş. Çoklu çekirdeğin önemi ortaya çıkıyor. O yüzden aldığınız için pişman olmayın. Güzel bir yatırım oldu. Fiyat olarakta ucuza almış olduk :)
BF 2042 İçin konuşmak gerekirse 70-80 civarı gezen FPS artık 100'ün altına inmiyor. Dediğiniz gibi güzel artış oldu. 2K Çözünürlükte olmasına rağmen acayip farketti. Artık drop ve takılma sorunu kalmadı. Bu kadar farkedeceğini tahmin etmemiştim. Tabi diğer oyunlarda daha az farklar olabilir. BF 2042 İşlemciye yüklenen bir oyunmuş. Birde sıcaklık 75-80 derece arasında gezmese tadından yenmezdi. İkimize de hayırlı olsun.:)

Hocam benim işlemcim de geldi montajını yaptım. Tavsiyenize uyarak paketi açarken videoya aldım ama pakette anormal bir durum yoktu. Sadece sıvı soğutmaya rağmen sıcaklıklar bir tık yüksek. Biraz araştırdığımda 5800X kullanan çoğu kişinin ısınma problemlerinden şikayetçi olduğunu farkettim. Sıcaklık dalgalanıyor ve bir programa gir çık yapınca pik yapıp geri düşüyor. Boşta 42-45 derece civarı seyrediyor. UV Yapmak da istemiyorum açıkçası işlemci değiştirmenin anlamı kalmıyor öyle. Sizde sıcaklık durumu nasıl?

Mesela sıcaklıklar kaçtı, kaç oldu? Bende yakında bu 2 işlemciden birine geçmeyi düşünüyorum da, bilgilendirirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Mesela sıcaklıklar kaçtı, kaç oldu? Bende yakında bu 2 işlemciden birine geçmeyi düşünüyorum da, bilgilendirirseniz sevinirim.
Hocam soğutucum sosyalde çok övülen PF240. Termal macun olarak yıllardır Arctic MX4 kullanıyorum.
Kasa Corsair 4000D airflow önde üç fan ve egzoz fanı var. 5600X İle maksimum gördüğüm oyunda 67 dereceydi ama genelde 60-62 civarında seyrediyordu. Stres testlerindeyse her testin metodu farklı olduğu için 60-68 derece arası diyebilirim. Uğraşsanız UV ile 3-5 derece daha düşer ama silikona da bağlı tabi. Şu an 5800X ile oyunda 75 dereceye yakın çalışıyor zaman zaman 80 derece oluyor ama üstüne çıkmıyor. Bu değerlere çıkarken işlemci yükü %60 civarında. Prime 95 Smallest FFTs testinde 90 derece görüyor. Onun altında Small FFTs testi var o daha çok yükleniyor onu yapmaya yemedi çünkü muhtemelen overheat olacak. UV Yapmak istemedim bu sefer işlemcinin boğazını kısmış olacağım. Soğutucunuz yoksa iyi bir soğutucuyu da bütçeye ekleyin. Intel'i soba diye kötülerken karma işini yaptı sanırım.😃 5800X İçin 360mm sıvı soğutmayla bile 70 derece altı imkansız gibi gözüküyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı