R7 5800X RTX 3060 Ti sistemde FPS düşüşleri yaşanıyor

yigit4sky

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Corsair 2x16 4000mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung 990pro 2 tb / Samsung 960pro 250g/ 1tb hdd
Ekran kartı
Msi rtx 3060ti gamin Z trio 8gb
Anakart
Asus b 550 f gaming
İşlemci
Ryzen 7 5800x
Simdi öncelikle merhaba ekran kartini yeni degistirdim. Önceden GTX 1060 6 GB vardi. 3060 Ti taktim FPS artsin diye ama FPS'de pek gozle gorulur bir degisim olmadi.

Bu aralar Rust oynuyorum, şu an 3060 Ti ile 1080p full ayarlarda 90-100FPS aliyorum. En dusuk ayarlarda da 80-90FPS aliyorum. Yani en very Low ve Ultra arasinda sadece 10 -15 FPS fark ediyor. Ve en Low'da da en ultrada da FPS düşmesi yiyorum. CPU ve GPU kullanimim bir anda dusuyor oyun takiliyor. Ekran kartini degisince yeni 990Pro M.2 SSD de almistim.

Format atip C'yi 990Pro yaptim. Yani bu drop sorunu ekran kartindan mi yoksa SSD'den mi cozemedim. Yardimci olur musunuz? Ve Rust'ta amacim 150 FPS falan almakti. Ama en Low'a da alsam en ultraya da yine 90FPS, bunu nasıl cözerim? Arastirmalardimda 5800X darbogaz yapmaz diye gormustum. Ekteki fotoda her şey gayet normal gozukuyor ama anlik olarak kullanimlar dusuyor ara sira ve insani cildirtiyor. Ne yapabilirim?

Sistemim:
İslemci: R7 5800X 4.7GHz
Anakart: ASUS b 550 F Gaming.
Ekran karti: MSI RTX 3060 Ti Trio 8 GB.
RAM: Corsair 2x16 4000MHz'de calisiyor.
Depolama: 1 adet 990Pro 2TB.
1 adet 960 Pro 250GB ve 1TB HDD (oyunlar 2TB SSD'ye yani C diskine kurulu)

Dosya Ekleri

• IMG_9448.jpeg
    IMG_9448.jpeg
    113,3 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem değerlerinde anormallik görünmüyor. Oyunla ilgili bir sorun olabilir. Oyunu silip tekrar yüklemeyi deneyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu video ile karşılaştırın, sonuçlarınız benzer görünüyor.

Son düzenleme:
Sistem değerlerinde anormallik görünmüyor. Oyunla ilgili bir sorun olabilir. Oyunu silip tekrar yüklemeyi deneyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Silip yükledim ama hala ayni videodaki islemciden daha guclu olmasina ragmen GPU CPU kullanimim bu kadar stabil degil. Ve FPS de boyle yuksek degil. Baska neden kaynaklanabilir ki?

Simdi öncelikle merhaba ekran kartini yeni degistirdim. Önceden GTX 1060 6 GB vardi. 3060 Ti taktim FPS artsin diye ama FPS'de pek gozle gorulur bir degisim olmadi.

Bu aralar Rust oynuyorum, şu an 3060 Ti ile 1080p full ayarlarda 90-100FPS aliyorum. En dusuk ayarlarda da 80-90FPS aliyorum. Yani en very Low ve Ultra arasinda sadece 10 -15 FPS fark ediyor. Ve en Low'da da en ultrada da FPS düşmesi yiyorum. CPU ve GPU kullanimim bir anda dusuyor oyun takiliyor. Ekran kartini degisince yeni 990Pro M.2 SSD de almistim.

Format atip C'yi 990Pro yaptim. Yani bu drop sorunu ekran kartindan mi yoksa SSD'den mi cozemedim. Yardimci olur musunuz? Ve Rust'ta amacim 150 FPS falan almakti. Ama en Low'a da alsam en ultraya da yine 90FPS, bunu nasıl cözerim? Arastirmalardimda 5800X darbogaz yapmaz diye gormustum. Ekteki fotoda her şey gayet normal gozukuyor ama anlik olarak kullanimlar dusuyor ara sira ve insani cildirtiyor. Ne yapabilirim?

Sistemim:
İslemci: R7 5800X 4.7GHz
Anakart: ASUS b 550 F Gaming.
Ekran karti: MSI RTX 3060 Ti Trio 8 GB.
RAM: Corsair 2x16 4000MHz'de calisiyor.
Depolama: 1 adet 990Pro 2TB.
1 adet 960 Pro 250GB ve 1TB HDD (oyunlar 2TB SSD'ye yani C diskine kurulu)

RAM'leri 3600MHz'ye çekip dener misiniz hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı