Çözüldü R7 5800X & RTX3080 sistemde FurMark testi başlatınca sinyal gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eminio

Picopat
Daha fazla  
Ekran kartım: RTX 3080 10GB
İşlemci: Ryzen 7 5800X
FurMark testini başlatınca ve herhangi bir oyuna girdiğimde anında sinyal gidiyor ama kasa hala çalışıyor ve reset atmak zorunda kalıyorum.

Çözüm
Hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum, şu anki görüntü şu şekil. Ne yapacağımı tam anlayamadım karışık gibi duruyor ve açıkçası biraz korkmuyor değilim. Acaba biraz daha açıklayıcı olabilir misiniz?

Bağlantı dediğim şekilde 3 ayrı kablo ile doğru şekilde yapılmış.

Bu durumda soketlerin tam oturup oturmadığını kontrol edin, aynı şekilde moduler olduğu için PSU tarafınıda kontrol edin.

Ekran kartı slotta oynamışsa da bu tür sorun çıkabiliyor, kartı slota doğru biraz bastırın.

Eğer bu söylediklerimde problem yoksa, sorun PSU da olabilir.
Ekran kartım: RTX 3080 10GB
İşlemci: Ryzen 7 5800X
FurMark testini başlatınca ve herhangi bir oyuna girdiğimde anında sinyal gidiyor ama kasa hala çalışıyor ve reset atmak zorunda kalıyorum.

Ekran kartının güç bağlantısı yanlış olabilir, soketler hasarlı olabilir, PSU yetmiyor olabilir.

Ekran kartı tam modeli ve PSU nedir?

Ekran kartının güç bağlantısı yanlış olabilir, soketler hasarlı olabilir, PSU yetmiyor olabilir.

Ekran kartı tam modeli ve PSU nedir?

Ekran kartı: MSI Suprim X RTX 3080 10GB
PSU: Micronics Performance II HV 1000W
Hocam PSU'nun modeli bu ama 1000W mı 850W mı emin değilim, büyük ihtimalle 1000W olması lazım.

Ekran kartı: MSI Suprim X RTX 3080 10GB
PSU: Micronics Performance II HV 1000W
Hocam PSU'nun modeli bu ama 1000W mı 850W mı emin değilim, büyük ihtimalle 1000W olması lazım.

Ekran kartınızda 3 tane 8 pin giriş görünüyor, PSU'da da yeterli çıkış var, ekran kartındaki 8 pin girişlerin her birine bir kablo ile güç verirseniz, sorun çözülebilir.

Ekran kartınızda 3 tane 8 pin giriş görünüyor, PSU'da da yeterli çıkış var, ekran kartındaki 8 pin girişlerin her birine bir kablo ile güç verirseniz, sorun çözülebilir.

Hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum, şu anki görüntü şu şekil. Ne yapacağımı tam anlayamadım karışık gibi duruyor ve açıkçası biraz korkmuyor değilim. Acaba biraz daha açıklayıcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• 1F1189C3-5D42-421F-8E66-A960FEE53257.jpeg
    1F1189C3-5D42-421F-8E66-A960FEE53257.jpeg
    139 KB · Görüntüleme: 8
  • 27E31948-8FF7-4010-8449-16F2962F9D4E.jpeg
    27E31948-8FF7-4010-8449-16F2962F9D4E.jpeg
    201,7 KB · Görüntüleme: 7

Bu durumda soketlerin tam oturup oturmadığını kontrol edin, aynı şekilde moduler olduğu için PSU tarafınıda kontrol edin.

Ekran kartı slotta oynamışsa da bu tür sorun çıkabiliyor, kartı slota doğru biraz bastırın.

Çözüm

Hocam dediklerinizi yaptım ve şu an oyuna girebiliyorum, bakalım inşallah bir sorun çıkmaz. Yardımınız için çok teşekkür ederim.

Yeni konular

Geri
Yukarı