R7 5800x3D işlemci aşırı ısınıyor

Benim de önde takılı ve borular da yukarıdan geçiyor. Arctic Liquid Freezer 2 240mm ile kullanıyorum ben, geçmeni kesinlikle tavsiye ederim. Montajı da kendin yapmanı öneririm.

Büyük ihtimalle montajdan dolayı ısınıyor ki zaten ısınması normal bi model devasa L3 önbeleği var.

Benim de önde takılı ve borular da yukarıdan geçiyor. Arctic Liquid Freezer 2 240mm ile kullanıyorum ben, geçmeni kesinlikle tavsiye ederim. Montajı da kendin yapmanı öneririm.
Aynı montaj şekline sahipsek corsair ile arctic arasında bu kadar soğutma farkı olması çok abzürt. Sanırım problem sadece termal macun olabilir başka birşey aklıma gelmiyor.
Büyük ihtimalle montajdan dolayı ısınıyor ki zaten ısınması normal bi model devasa L3 önbeleği var.
Benim sıcaklık normal değil ya, montajı gözden geçirirken neye dikkat etmeliyiz?

Aynı montaj şekline sahipsek corsair ile arctic arasında bu kadar soğutma farkı olması çok abzürt. Sanırım problem sadece termal macun olabilir başka birşey aklıma gelmiyor.
Termal macunla da bu kadar fark oluşmaz. Arctic elbette daha iyi soğutmaya sahip ancak aramızda 40 derece var neredeyse, normal değil. Montaj hatası olabilir senin.

Aşırı da değil. Montaj hatası var büyük ihtimalle radyatörü yukarıya konumlandır.
Üst tarafa alamıyorum ramlerden dolayı. Kasa 280mm destekliyor diye sorun olmaz zannetmiştim ram detayını atlamışım malesef. Ön taraf montajı sorun değil shahdeenin paylaştığı değerlere bakıcak olursak. Montaj konusunda kontrol edebileceğim detayları paylaşırsanız bakabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…