R7 5800x3D işlemci aşırı ısınıyor

Radyatörün ön tarafta olmasıyla alakalı olabilir mi? Veya borunun yukarıdan gelmesiyle. Haftasonu arkadaşım gelecek bazı testler yapacağız, termal macuna bakıp pompanın yönünü değiştiricez. Farklı tavsiyeniz var mıdır? Dediğim gibi 2 hafta içerisinde h115'i iade edebiliyorum. Eğer soğutucuyla alakalıysa farklı bir modelede geçiş yapabilirim. Corsair dışında arctic liquid freezer düşünüyordum.
Benim de önde takılı ve borular da yukarıdan geçiyor. Arctic Liquid Freezer 2 240mm ile kullanıyorum ben, geçmeni kesinlikle tavsiye ederim. Montajı da kendin yapmanı öneririm.

Merhaba, önceden Corsair H60 kullanıyordum 5800x3D işlemcim boşta 60 derecede çalışıp Max 90'a çıkıyordu. Daha iyi bir değer elde etmek için Corsair H115 aldım, şu an boştayken 60-70 arası çalışıp oyunlarda 91 dereceye ulaşıyor. Corsair 4000D kasanın üst kısmına sığmadığı için ön tarafa montajı yapıldı ve borular aşağıdan yukarı değil yukarıdan geliyor. Soğutma performansında bu kadar etkili olur mu? Aldığım değerler normal mi? H60'la aldığım değerin aynı olması garip geldi. 2 haftaya kadar iade etme hakkım var, cevabınıza göre hareket edeceğim.

Büyük ihtimalle montajdan dolayı ısınıyor ki zaten ısınması normal bi model devasa L3 önbeleği var.

Benim de önde takılı ve borular da yukarıdan geçiyor. Arctic Liquid Freezer 2 240mm ile kullanıyorum ben, geçmeni kesinlikle tavsiye ederim. Montajı da kendin yapmanı öneririm.
Aynı montaj şekline sahipsek corsair ile arctic arasında bu kadar soğutma farkı olması çok abzürt. Sanırım problem sadece termal macun olabilir başka birşey aklıma gelmiyor.
Büyük ihtimalle montajdan dolayı ısınıyor ki zaten ısınması normal bi model devasa L3 önbeleği var.
Benim sıcaklık normal değil ya, montajı gözden geçirirken neye dikkat etmeliyiz?

Aynı montaj şekline sahipsek corsair ile arctic arasında bu kadar soğutma farkı olması çok abzürt. Sanırım problem sadece termal macun olabilir başka birşey aklıma gelmiyor.
Termal macunla da bu kadar fark oluşmaz. Arctic elbette daha iyi soğutmaya sahip ancak aramızda 40 derece var neredeyse, normal değil. Montaj hatası olabilir senin.

Aşırı da değil. Montaj hatası var büyük ihtimalle radyatörü yukarıya konumlandır.
Üst tarafa alamıyorum ramlerden dolayı. Kasa 280mm destekliyor diye sorun olmaz zannetmiştim ram detayını atlamışım malesef. Ön taraf montajı sorun değil shahdeenin paylaştığı değerlere bakıcak olursak. Montaj konusunda kontrol edebileceğim detayları paylaşırsanız bakabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı