R7 5800x3D sistem alınır mı?

TheCan3

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, araştırmalar yaparak gerek buradan sorarak sistemime bazı geliştirmeler yaptım. Emin olmak maksatlı sistemimi toplu bir şekilde buraya bırakıyorum.
Bir sorun olup olmadığını yorumlayabilir misiniz? Anakartımı ileride güncelleyeceğim.

-Anakart: Gigabyte B550M DS3H.

-Ekran kartı: Gigabyte RTX 4060 Ti Gaming OC 8 GB.

-İşlemci: Ryzen 7 5800x3D.

-Sıvı soğutma: Corsair iCUE H115i Elite Capellix XT CPU sıvı soğutucu.

-RAM: Corsair Vengeance RGB RS 32 GB (2 X 16 GB) DDR4 3.200MHz

-SSD: M.2 Samsung 980 Pro 1TB.

-Kasa: Corsair 4000D airflow.

-Fanlar: Corsair iCUE SP120 RGB Elite.

-Güç kaynağı: Corsair RM750e 80 Plus Gold 750W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart güncellenmişken AM5'e geçilebilir, 9xxx serisi 3D cache bir işlemci iyi gider.
İhtiyaca göre GPU'yu da 5xxx serisi bir kart ile değiştirebilirsiniz, çok güncelleme isteyecek bir sistem değil bunlar haricinde.

5800x3D ye sıfır diye 15k para vermemişsindir umarım. Onun harici güzel.
4 ay önce 11.5K'dan almıştım. Şu an 5800x3d fiyatları neden bir anda uçtu bilginiz var mı? En ucuzu 17k'ya çıkmış.

Anakart güncellenmişken AM5'e geçilebilir, 9xxx serisi 3D cache bir işlemci iyi gider.
İhtiyaca göre GPU'yu da 5xxx serisi bir kart ile değiştirebilirsiniz, çok güncelleme isteyecek bir sistem değil bunlar haricinde.
Planımı 1.5 yıl sonrasında am5 sistemine geçmeye göre planladım. O vakte kadar işlerimi mevcut sistemim üzerinden idare edecem. Kafamı tek kurcalayan şey aslında işlemcimi ve ekran kartımı anakartım tam yük çalıştırabiliyor mu? Bu nedenle anakartımı güncellemek mantıklı mı?

4 ay önce 11.5K'den almıştım. Şu an 5800x3D fiyatları neden bir anda uçtu bilginiz var mı? En ucuzu 17K'ya çıkmış.

Planımı 1.5 yıl sonrasında AM5 sistemine geçmeye göre planladım. O vakte kadar işlerimi mevcut sistemim üzerinden idare edeceğim. Kafamı tek kurcalayan şey aslında işlemcimi ve ekran kartımı anakartım tam yük çalıştırabiliyor mu? Bu nedenle anakartımı güncellemek mantıklı mı?

Anakartın ekran kartıyla bir ilgisi yok. İstersen A320 anakart tak sorun olmaz. Kendimde 3080 ve B450 kullandım. Anakartın işlemciye yeterli seviyede. Ben olsam o paraya AM5 geçerdim ama anladığım kadarıyla bütçe sorununuz yok. Zaten ileride AM5 geçecekmişsiniz güzel sistem sorun olmaz.

Merhaba, araştırmalar yaparak gerek buradan sorarak sistemime bazı geliştirmeler yaptım. Emin olmak maksatlı sistemimi toplu bir şekilde buraya bırakıyorum.
Bir sorun olup olmadığını yorumlayabilir misiniz? Anakartımı ileride güncelleyeceğim.

-Anakart: Gigabyte B550M DS3H.

-Ekran kartı: Gigabyte RTX 4060 Ti Gaming OC 8 GB.

-İşlemci: Ryzen 7 5800x3D.

-Sıvı soğutma: Corsair iCUE H115i Elite Capellix XT CPU sıvı soğutucu.

-RAM: Corsair Vengeance RGB RS 32 GB (2 X 16 GB) DDR4 3.200MHz

-SSD: M.2 Samsung 980 Pro 1TB.

-Kasa: Corsair 4000D airflow.

-Fanlar: Corsair iCUE SP120 RGB Elite.

-Güç kaynağı: Corsair RM750e 80 Plus Gold 750W.

Anakartınızı güncellemeye gerek yok, sadece 5800x3D gibi güçlü bir işlemci ile 4060 Ti kullanmanız biraz garibime gitti. 2K-4K çözünürlükte o işlemci, 4090'ı bile besleyebilecek bir seviyede. Bence geliştirmeniz gereken tek şey ekran kartınız ve monitörünüz (eğer 1080p ise).

Anakartınızı güncellemeye gerek yok, sadece 5800x3D gibi güçlü bir işlemci ile 4060 Ti kullanmanız biraz garibime gitti. 2K-4K çözünürlükte o işlemci, 4090'ı bile besleyebilecek bir seviyede. Bence geliştirmeniz gereken tek şey ekran kartınız ve monitörünüz (eğer 1080p ise).

Aynen 4060 Ti zayıf kaçmış. Mesela ben 1440p de 5600 ile 4070 Super kullandım. Her oyun 2K Full ayarlar 80-90 FPS alıyordum. Hem de DLSS'te açmıyordum oyuna drop vs de girmiyordu. 5700x3D ye 11k vereceğine 3.500 TL'ye R5 5600 kalan parayada 4070 almak daha mantıklı. Hardcore FPS oyuncusuysa monitörde 360Hz falansa 5700x3D mantıklı hale gelir. Tabii bunlar düşük ihtimal muhtemelen 1080p 165Hz falandır monitörü.

Kafamı tek kurcalayan şey aslında işlemcimi ve ekran kartımı anakartım tam yük çalıştırabiliyor mu? Bu nedenle anakartımı güncellemek mantıklı mı?
Elinizdeki anakart yeterli zaten, AM5'e geçene kadar mantıklı değil yeni bir AM4 anakarta geçmek.
Gerek yeni işlemciler, gerek yeni GPU'lar olsun onlar çıkınca değiştirirsiniz. Şu an için masraf yapmanızı gerektirecek bir durum yok.

Geri
Yukarı