R7 5800X3D sistemde 2K oyun için 7800XT'den 9070XT'ye geçmeye değer mi?

EyezBerg

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Sistemim
  • R7 5800x3D
  • 32 GB 3766MHzCL16
  • Hellhound RX 7800XT
  • 27” Dell 165Hz 2K IPS Monitör
Ekran kartları pahalanacak diye acaba diyorum 9070XT'ye geçsem mi? Diğer bileşenler upgrade için özellikle 2K için F/P olarak mantıklı gelmiyor ama ekran kartı için şüphelerim var. Sizce geçişe değer mi? Sapphire Nitro+ düşünüyorum. Fiyatı 36 civarlarında şu an.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
7800xt yetersiz geliyor gibi bir düşünce yok anladığım kadarıyla daha çok ileriye dönük olması için geçiş yapmayı düşünüyorsun.

2 ekran kartı oyundan oyuna değişse de 20-30 fps fark yaratıyor. Evet daha ileriye dönük bir güncelleme yapmış olursun.

Mesela 7800xt'yi ben TV bilgisayarımda konsol niyetine 4k ile kullanıyorum. Belki bir sonraki gelecek olan ekran kartlarından sonra güncellerim.

Böylede diyorum ama 3-5 ay sonrada keşke aralık ayında geçseydim şu ekran kartına diyebileceğimiz fiyatlar görürmüyüz ondan da emin değilim.

7800xt yetersiz geliyor gibi bir düşünce yok anladığım kadarıyla daha çok ileriye dönük olması için geçiş yapmayı düşünüyorsun.

2 ekran kartı oyundan oyuna değişse de 20-30 fps fark yaratıyor. Evet daha ileriye dönük bir güncelleme yapmış olursun.

Mesela 7800xt'yi ben TV bilgisayarımda konsol niyetine 4k ile kullanıyorum. Belki bir sonraki gelecek olan ekran kartlarından sonra güncellerim.

Böylede diyorum ama 3-5 ay sonrada keşke aralık ayında geçseydim şu ekran kartına diyebileceğimiz fiyatlar görürmüyüz ondan da emin değilim.
Son zamanlarda full ayarlarda fps yetersizliği de hissetmiyor değilim. Ultra ayarlarda AC Shadows’da FSR açmazsam 60fps altına düşüyor bu da canımı hafif sıkmadı değil. Ram sıkıntısı da düşündürüyor.

Bence yeni seriler gelene kadar 7800 XT, 2K çözünürlük için epey iyi çalışacaktır. Ben olsam RTX 6000 (veya yeni Radeon RX serisi ne olacaksa) geldiğinde güncellerdim.
Ben de aynı fikirdeydim yakın zamana kadar ancak yeni modellerin tarihlerinin belirsizliği, ram sıkıntılarından dolayı fiyatların artacağı, 7800xt’nin kısa zamanda güncelliğini yitireceği(FSR4 vs) gibi konular kafamı kurcalıyor.

Çok özel bir durum olmadıktan sonra enflasyon oranında veya onun üzeri arada indirim kampanya ayağına normal fiyatlara görmek mümkün tabi. Kendi alım gücünüzün azalacağını düşünüyorsanız mantıklı olabilir. Ama azalmayacaksa aynı kalacaksa belki artacaksa da şu an ihtiyacınız yoksa bence gerekli değil.

Ancak şöyle bir durum var. Çoğumuzda rakam olarak fiyatın artması ürünün fiyatının arttığı hissi uyanıyor. Çünkü gelirimizin aynı oranda artmadığını düşünüyoruz.

Öyle bir hale geldik ki bazen almayacağımız ürünü yada ileride lazım olur şu an ucuz görüyorsak alalım dursun veya stoklayalım düşüncesine kapılıyoruz.

Bence imkanınız varsa geçin derim. Rahat geçecek imkanınız yoksa para biriktirmeye başlayın derim. Hiç imkanınız yoksa yine para biriktirin ileride geçersiniz diye düşünebilirsiniz.

RAM'lerdeki artış ekran kartlarını vurur mu? vurursa sıkıntı büyük olabilir.

Çok özel bir durum olmadıktan sonra enflasyon oranında veya onun üzeri arada indirim kampanya ayağına normal fiyatlara görmek mümkün tabi. Kendi alım gücünüzün azalacağını düşünüyorsanız mantıklı olabilir. Ama azalmayacaksa aynı kalacaksa belki artacaksa da şu an ihtiyacınız yoksa bence gerekli değil.

Ancak şöyle bir durum var. Çoğumuzda rakam olarak fiyatın artması ürünün fiyatının arttığı hissi uyanıyor. Çünkü gelirimizin aynı oranda artmadığını düşünüyoruz.

Öyle bir hale geldik ki bazen almayacağımız ürünü yada ileride lazım olur şu an ucuz görüyorsak alalım dursun veya stoklayalım düşüncesine kapılıyoruz.

Bence imkanınız varsa geçin derim. Rahat geçecek imkanınız yoksa para biriktirmeye başlayın derim. Hiç imkanınız yoksa yine para biriktirin ileride geçersiniz diye düşünebilirsiniz.

RAM'lerdeki artış ekran kartlarını vurur mu? vurursa sıkıntı büyük olabilir.
Enflasyon açısından bakınca ülkemize göre fiyatlar için ucuz bile diyebiliriz. İmkan varken güncellemek mantıklı geliyor.

Bence komple sistemi AM5 olarak yenileyin o zaman her şekilde değer olacak. Elinizdeki sistemide sattığınızda uygun fiyata elde edebilirsiniz.
Ramler pahallanmasaydı Kasım indirimlerinde düşünüyordum da şimdi baya külfete bindi. Öyle ciddi bir indirim de göremedim ben. Bir jenerasyon daha bunu bekleteceğim gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı