R7-5800x3D ve sıvı soğutucu taktıktan sonra PC çalışmıyor

mr.poseidon

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Düne kadar mid Tower kasa ile R3 2200G işlemci ve stok fan kullanıyordum. Dün akşam işlemcimi Ryzen 7 5800x3D ile ve soğutma sistemimi de sıvı soğutma ile değiştirdim. Mid Tower kasa küçük kaldığı için uzay kurulumu ile sistemi çalıştırdım, testlerimi yaptım ve 3 saat boyunca çok stabil bir şekilde sistemi kullandım. Bugün Full Tower kasa aldım. Sistemi kasaya taşıdım ancak kasaya taşıyana kadar hiçbir sıkıntı yokken kasaya taşıdıktan sonra anakart CPU ışığı yaktı. Kasa içerisindeki sistem aktif görünürken hiçbir şekilde bilgisayarı çalıştıramadım. Bunun sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU güç soketini ( PSU'dan gelen) kontrol edin, pinlerinde bir sorun var mı bakın, ölçü aleti varsa voltajını ölçün, anakartta sorun olsa CPU LED takılı kalır, DRAM yanmaz.

CPU soketini yaklaşık 7-8 defa sök tak yaptım muhtemelen. Eski işlemciyi taktığımda sorun yaşamadığım için pinlerin düzgün olduğunu düşünüyorum. Voltajı da aynı işlemciyi kullanan başka bir arkadaşla karşılaştırmıştım onda da bir sorun yoktu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı