Tüm yük işlemciye binmiş bundan dolayı ekran kartı tam performansta çalışmıyor, RAM 16 GB ise yapılacak başka bir şey düşünmüyorum. Grafik ayarları arttıkça ekran kartı kullanımıda artar onunla da alakalı olabilir ama bu çözüm değildir. Valorant gerçekten çok farklı bir oyun, mesela Warband2 de aynı testi yaparsanız emin olun ekran kartı kullanımı 50 lileri aşar bu tür FPS oyunları tam performansı genelde masaüstünde veriyor laptoplarda birçok etkenden dolayı performanstan kısıyor işlemci pil, fan ömrü için 200 FPS ortalama gayet yeterlidir ama tabii ki artırmak mümkün ama takılmayın FPS'e bence, fazla performans fazla donanım ister bu da laptoplarda= kullanım ömrü yeme soruna çözüm olsun diye yardımcı olmayı denedim yoksa ben asla tam performansla zorlayıp ısıtmam laptopu çünkü ekran kartının ömrü daha çabuk azalıyor yine de çok önemsiyorsanız YouTube'da bununla ilgili yabancı kanalların çektiği detaylı performans arttıran videolar var oraya da bakabilirsiniz.
Ayrıca şu detayı da söylemem gerek CS:GO-Valorant gibi oyunlar ekran kartından çok işlemci kullanır yani sizdeki durum anormal değil.
Ayrıca şu detayı da söylemem gerek CS:GO-Valorant gibi oyunlar ekran kartından çok işlemci kullanır yani sizdeki durum anormal değil.