R7 6800H 3060 ile Valorant FPS değerleri normal mi?

Ryzen 7 6800H RTX 3060 laptopum var. Valorant'ta en düşük ayarlarda 180-200 FPS alıyorum. Bazen 150'ye falan düşüyor. Az değil mi bu FPS'ler? Nasıl arttırırım? İnternetten videolar izledim ama pek değişmedi. İşletim sistemi Win 11. acaba 10 yapsam artar mı?
Hocam Valorant genel olarak optimizasyon sorunu olan bir oyun bunu düzeltmek şöyle mümkün ya NVİDİA denetim masasından ayarlayacaksın yada msconfig üzerinden işlemci çekirdeğini arttıracaksın oda olmaz ise güç ayarlarına gidip Nihai performansı seçmeniz gerekiyor bendede böyleydi düzeldi bunları denedikten sonra oyuna girin ve FPS değerleri hala değişmediyse geriye yapılacak fazla bir şey kalmıyor BİOS dışında

Hocam Valorant genel olarak optimizasyon sorunu olan bir oyun bunu düzeltmek şöyle mümkün ya NVİDİA denetim masasından ayarlayacaksın yada msconfig üzerinden işlemci çekirdeğini arttıracaksın oda olmaz ise güç ayarlarına gidip Nihai performansı seçmeniz gerekiyor bendede böyleydi düzeldi bunları denedikten sonra oyuna girin ve FPS değerleri hala değişmediyse geriye yapılacak fazla bir şey kalmıyor BİOS dışınd

Hocam Valorant genel olarak optimizasyon sorunu olan bir oyun bunu düzeltmek şöyle mümkün ya NVİDİA denetim masasından ayarlayacaksın yada msconfig üzerinden işlemci çekirdeğini arttıracaksın oda olmaz ise güç ayarlarına gidip Nihai performansı seçmeniz gerekiyor bendede böyleydi düzeldi bunları denedikten sonra oyuna girin ve FPS değerleri hala değişmediyse geriye yapılacak fazla bir şey kalmıyor BİOS dışında
İşlemci çekirdeğini açmayı kesinlikle önermiyorum ben evet performans artabilir ama kesinlikle 10derece normalden daha fazla ısındırır laptobu

İşlemci çekirdeğini açmayı kesinlikle önermiyorum ben evet performans artabilir ama kesinlikle 10derece normalden daha fazla ısındırır laptobu
Evet o konuda haklısınız hocam bişey diyemiyorum işlemciyi aylar sonra elinede alabilir bilemeyiz bunu ama ben bu şekilde kullanıyorum laptoplarda nasıldır inanın bilmiyorum benim bildiğim bu şekilde. Eğer laptop ise bu değerler gayet normal hocam sonuçta masaüstü kadar iyi performans vermiyor laptoplar maalesef.

Kullanımlara baktım. Ekran kartı yüzde 10-20 arası geziyor. İşlemcide 40-50. Kaç olması gerekiyor?

Ekran kartı lobiye gelince daha çok kullanılıyor. Nasıl iş anlamadım.

Evet o konuda haklısınız hocam bişey diyemiyorum işlemciyi aylar sonra elinede alabilir bilemeyiz bunu ama ben bu şekilde kullanıyorum laptoplarda nasıldır inanın bilmiyorum benim bildiğim bu şekilde. Eğer laptop ise bu değerler gayet normal hocam sonuçta masaüstü kadar iyi performans vermiyor laptoplar maalesef.
.

.

MSI Afterburner indirerek bakabilirsin.yada Xbox Game Bar'dan da bakabilirsin.
.

Kullanımlara baktım. Ekran kartı yüzde 10-20 arası geziyor. İşlemcide 40-50. Kaç olması gerekiyor?

.

.

.
Tüm yük işlemciye binmiş bundan dolayı ekran kartı tam performansta çalışmıyor,ram 16gb ise yapılacak başka birşey düşünmüyorum.Grafik ayarları arttıkça ekran kartı kullanımıda artar onunla da alakalı olabilir ama bu çözüm değildir.Valo gerçekten çok farklı bir oyun,mesela warband2 de aynı testi yaparsanız emin olun ekran kartı kullanımı 50 lileri aşar bu tür FPS oyunları tam performansı genelde masaüstünde veriyor laptoplarda birçok etkenden dolayı performanstan kısıyor işlemci pil,fan ömrü için 200 FPS ortalama gayet yeterlidir ama tabiki artırmak mümkün ama takılmayın fpse bence, fazla performans fazla donanım ister buda laptoplarda= kullanım ömrü yeme soruna çözüm olsun diye yardımcı olmayı denedim yoksa ben asla tam performansla zorlayıp ısıtmam laptobu çünkü ekran kartının ömrü daha çabuk azalıyor yinede çok önemsiyorsanız YouTubede bununla ilgili yabancı kanalların çektiği detaylı performans arttıran videolar var oraya da bakabilirsiniz.

.

.

.
Ayrıca şu detayıda söylemem gerek csgo-valorant gibi oyunlar ekran kartından çok işlemci kullanır yani sizdeki durum anormal değil

.

.

.
Ayrıca şu detayıda söylemem gerek csgo-valorant gibi oyunlar ekran kartından çok işlemci kullanır yani sizdeki durum anormal değil

Başka bir oyunda denediniz mi RDR2, GoW gibi.

Forza 4'te denedim. Yüksek ayarlarda 130-140 FPS aldım. Ekran kartı ve işlmeci kullanımı 40-50 civarındaydı.

Tüm yük işlemciye binmiş bundan dolayı ekran kartı tam performansta çalışmıyor, RAM 16 GB ise yapılacak başka bir şey düşünmüyorum. Grafik ayarları arttıkça ekran kartı kullanımıda artar onunla da alakalı olabilir ama bu çözüm değildir. Valorant gerçekten çok farklı bir oyun, mesela Warband2 de aynı testi yaparsanız emin olun ekran kartı kullanımı 50 lileri aşar bu tür FPS oyunları tam performansı genelde masaüstünde veriyor laptoplarda birçok etkenden dolayı performanstan kısıyor işlemci pil, fan ömrü için 200 FPS ortalama gayet yeterlidir ama tabii ki artırmak mümkün ama takılmayın FPS'e bence, fazla performans fazla donanım ister bu da laptoplarda= kullanım ömrü yeme soruna çözüm olsun diye yardımcı olmayı denedim yoksa ben asla tam performansla zorlayıp ısıtmam laptopu çünkü ekran kartının ömrü daha çabuk azalıyor yine de çok önemsiyorsanız YouTube'da bununla ilgili yabancı kanalların çektiği detaylı performans arttıran videolar var oraya da bakabilirsiniz.

Ayrıca şu detayı da söylemem gerek CS:GO-Valorant gibi oyunlar ekran kartından çok işlemci kullanır yani sizdeki durum anormal değil.

Ayrıca şu detayı da söylemem gerek CS:GO-Valorant gibi oyunlar ekran kartından çok işlemci kullanır yani sizdeki durum anormal değil.

Ama bilgisayarın özelliklerine göre düşük FPS alıyorum sonuçta. Onu çözmek istemiştim. Mesela Forza'da aldığım FPS'ler normaldi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı