R7 7500F RTX 4070 Super sistem performansı yeterli mi?

Hocam o işlemciyle o FPS normal değil bunun ısıyla falan alakası olduğunu sanmıyorum. Bütün gereken driverları yüklediniz mi? Veya BIOS ayarları, Windows güç ayarlarınızı yaptınız mı? XMP profili açık mı?

@mustafas9lun

Valorant işlemci ağırlıklı bir oyun aslında zaten ama grafikleri artırın bir de. AAA oyunlarda, 1080p çözünürlükte %5-15 arasında darboğaz yersiniz. Mümkünse 2K monitöre geçin, yoksa da grafikleri artırıp arada ki açığı tam olmasa da biraz daha kapatabilirsiniz.

1080p de 200-300 FPS alıyorsa 2K da o aldığı FPS değeri yükelmez darboğaz yiyor olsa bile FPS'ye büyük bir etkisi yok.

Ben Valorant oynamıyorum genelde az önce açıp baktım ayarlar bile 2K ultrada şu an ortalama 400 FPS alıyorum 7900GRE ve 5600X ile. Sizin biraz daha yüksek değerler almanız gerek normal şartlarda.

1080p de 200-300 FPS alıyorsa 2K da o aldığı FPS değeri yükelmez darboğaz yiyor olsa bile FPS'ye büyük bir etkisi yok.

Ben Valorant oynamıyorum genelde az önce açıp baktım ayarlar bile 2K ultrada şu an ortalama 400 FPS alıyorum 7900GRE ve 5600X ile. Sizin biraz daha yüksek değerler almanız gerek normal şartlarda.
Hocam ekran kartı, işlemciye ağır geliyor. Kartı tam verimde kullanabilmesi için grafikleri artırması lazım. Valorant'da ekran kartı zaten çok kullanımaz, diğer AAA oyunlarda grafikleri artırıp kullanması gerek 1080p çözünürlükte. Valorant'da da yine biraz daha fazla alması lazım dediğiniz gibi. Belki işe yarar diye bir çözüm önerisi yazmıştım.

Ayarlardan yaptım ama fps görünürken ortalama veya max fps görünmüyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Framerate avg değerini etkinleştirmen lazım.

Hocam ekran kartı, işlemciye ağır geliyor. Kartı tam verimde kullanabilmesi için grafikleri artırması lazım. Valorant'ta ekran kartı zaten çok kullanımaz, diğer AAA oyunlarda grafikleri artırıp kullanması gerek 1080p çözünürlükte. Valorant'ta da yine biraz daha fazla alması lazım dediğiniz gibi. Belki işe yarar diye bir çözüm önerisi yazmıştım.

Darboğaz yiyor olabilir hocam buna bir şey demedim zaten hatta yememesi için grafikleri de yükseltmeli evet. Ama FPS değerine anlamlı bir katkısı yok darboğaz olayının 1080p de 500FPS alır ama yine de darboğaz yer 2K'ye çekse darboğaz yemez ama 500 FPS alamaz yani mantık bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı