İşlemciyi yakın zamanda aldım. Sadece tarayıcı açıkken bile sıcaklık bir anda 60-65 dereceye çıkıyor. Bir konuda Ryzen işlemciler için bunun normal olduğunu yazmışlar ama fanlar sürekli bir hızlı bir yavaş çalışıyor ve günlük kullanımda çok sinir bozuyor.
İşlemciyi yakın zamanda aldım. Sadece tarayıcı açıkken bile sıcaklık bir anda 60-65 dereceye çıkıyor. Bir konuda Ryzen işlemciler için bunun normal olduğunu yazmışlar ama fanlar sürekli bir hızlı bir yavaş çalışıyor ve günlük kullanımda çok sinir bozuyor.
Sıvı soğutma varken gerçekten biraz yüksek sıcaklıklar Google de lakin üsttekk arkadaşın dedigi gibi Ryzen 7'ler genelde ısınıyor. Zaten yapabileceginizi yapmışsınız mecburen fanlara katlanacaksınız.
BIOS menüsüne pek aşina değilim ama yarın eve gidince bir göz atarım. @Teacher80
Biraz araştırınca Core Performance Boost (CPB) vs Precision Boost Overdrive (PBO) ayarlarının bu ani sıcaklık dalgalanmalarına sebep olduğunu öğrendim. BIOS ayarlarından CPB'yi kapatınca fan gürültüsüne epeyce etkisi oldu. Artık eskisi gibi fanlar çıldırmıyor ama PBO ayarını bulamadım. Onu da kapatsam fanlar günlük kullanımda devir değiştirmeden stabil şekilde çalışır diye tahmin ediyorum. Şu haliyle bile kafam rahat etti.