Steam R7 7700X sistem ile geç açılıyor

EfeOkyay

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, Steam sağ alt köşedeki ikona bastığımda veya normal açılacağı zaman çok hızlı açılıyor, ancak Görev Yöneticisi'ndeki sabitlenenler kısmından açtığımda çok geç açılıyor. Eski sistemimde böyle bir sorun yoktu ama yeni dizdiğim sistemde bu sıkıntıyı yaşıyorum.

Şu anki sistemim:

• Ekran Kartı: Gigabyte RTX 4070 Ti 12 GB
  • İşlemci: Ryzen 7 7700X 4.50GHz
  • RAM: G.Skill 32 GB DDR5
  • Depolama: Samsung 990 Pro M.2 SSD

Bu sorunun sebebi ne olabilir, çözüm önerisi olan var mı?

Windows 11 kullanıyor isen Defender kaynaklı uygulamalar daha geç açılıyor diye biliyorum harici temiz Windows kurdun mu yeni sisteme geçince.

Windows 11 kullanıyor isen Defender kaynaklı uygulamalar daha geç açılıyor diye biliyorum harici temiz Windows kurdun mu yeni sisteme geçince.

Şu an Windows 10 Pro kullanıyorum ve evet yeni sisteme geçince temiz bir şekilde kurdum. Acaba parçalar yeni olduğu için Windows 11 mi kullanmam lazım?

Birkaç arkadaş daha Steam'in geç açıldığını ve sonra kendi düzeldiğini söylemiş sadece dediğiniz olay Steam özelse bence geçici olabilir.

Şu an Windows 10 Pro kullanıyorum ve evet yeni sisteme geçince temiz bir şekilde kurdum. Acaba parçalar yeni olduğu için Windows 11 mi kullanmam lazım?

Denemek amaçlı Windows 11 deneyebilirsiniz tabii sisteminiz güncel ve güçlü karar sizin sistem bileşenlerinizin driverları Windows 10 için varsa Windows 10 da kullanabilirsiniz.

• Steam'i yönetici olarak çalıştır (Sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır yapıp bak.)
  • Ön yükleme seçeneklerini sıfırla (Steam ayarlarından Steam başlangıç seçeneklerini sıfırlayabilirsin.)
  • Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapat (Özellikle MSI Afterburner, Razer Synapse gibi yazılımlar bazen Steam'in açılışını etkileyebiliyor.)
  • Steam önbelleğini temizle (steam://flushconfig komutunu çalıştır, Steam kapanıp tekrar açılacaktır.)

Yeni konular

Geri
Yukarı