R7 7700X thermal throttle nasıl çözülür?

LepisTeS

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Msi Rtx 3080 Suprim X

Ryzen 7 7700X

2x16GB HyperX Fury 6000MHZ

Msi PRO B650M-A Wifi

MSI Mpg A850GF 850W 80+ PSU
240mm sıvı soğutucu kullanıyorum, termal macunum Arctic MX4, montajlar doğru, oda sıcaklığı normal fakat Cinebench gibi testlerde anında 95 dereceyi görüyorum ve 5, 3GHz olan hızım anında 4, 3GHz'lere iniyor ve normalden düşük puanlar alıyorum. YouTube'dan baktığım kişiler stok ayarlarda 19-21k gibi puanlar alırken ben 17k puan alıyorum. PBO Curve Optimizer denedim ve sistem stabil çalışmadı ısınma sorunları devam etti, sanırım silikon çekilişi diye bir olay var ve eğer satın aldığın işlemcinin silikonu kötü gelirse ısınma ve thermal throttle problemleri yaşanıyormuş. Undervolt denedim PBO tuning denedim hazır OC denedim hiçbiri çalışmadı her oyunda 95 derecede thermal throttle yiyorum var mıdır bir alternatif çözüm?

Biraz araştırdığımda genel olarak bazı kişilerde de bu sorunlar yabancı yerlerde konuları açılmış uzmanlar PBO ve Undervolt haricinde bu değerlerin normal olduğundan bahsetmiş 240mm ve 360mm sıvı soğutucularda çok amenna diyememiş yani soğutmamış tavsiyelere göre soğutucunuz ve kasa ortamınız ek olarak kasanızın da hava akışı iyi olması şart undervolt deneyebilirsinz ve MX4 macunuda bir zahmet değiştirin Thermal Grizzly bunun üstesinden az da olsa gelir.

Şu anda elimde Thermal Grizzly modeli var ekran kartı için saklıyordum eğer daha iletkense değiştirmeyi deneyeceğim, bu arada kasam bayağı tırt Game tech diye bir marka. Eskiden kalma geçti elime kasanın ön panelini çıkarıp içerisine vantilatörün soğunu veriyorum yakında adam gibi bir kasa almayı da düşünüyorum zaten. Azda olsa performansın artması için 360mm soğutucuya geçmem gerekir mi sizce?

Kartınız Suprim X 3080 galiba elinizdeki 1gr Thermal Grizzly macun ise ve daha sıfır sayılırsa en az 3-4 değişim yapar ben 2 tane 3080 Ti ve 2 adet 3090 macunladım tek bir kaşede hatta biraz daha var sanırsam onunlada tekrar re-paste yapacağım siz de tekrar dediğim gibi eğer yetecek kadar varsa değişim şart ve 360'a geçiş bence gerekmiyor kasanı değiştikten sonra çok da olmasa da %5-10 kadar bir iyileşme görürsün ama diğer forumlarada vesairede baktığımızda undervolt haricinde sonuçlar zaten normal.

Soğutucu modeli nedir?

Tamam hocam yardımınız için sağolun.

Soğutucu modeli nedir?
ID-Cooling FrostFlow Snow 240mm, bu forumdaki önerilere bakarak almıştım.

Başarılı bir 240'lık model değil, yine de bir tık daha serin çalışması lazım.

Şuan Ppompa çalışma hızı nedir? Kontrol ettiniz mi?
Isınma sorunundan dolayı hepsinin hızını fulledim 2300RPM'de çalışıyor
Bu arada sahip olduğum model araştırdığımda Corsair H100i ile aynı performansı veriyordu o yüzden almıştım.

Isınma sorunundan dolayı hepsinin hızını fulledim 2300RPM'de çalışıyor
Bu arada sahip olduğum model araştırdığımda Corsair H100i ile aynı performansı veriyordu o yüzden almıştım.

H100i de çok başarılı bir model değil, çift kule tipi hava soğutmalar bunları geçiyor, ben olsam DeepCool LT520 önerirdim.

Neyse, kasa hava akışı bu durumu etkiler, bence MX4 yerine soğutucunun kendi macunu sürün, blok kısmının vidalarını sıkarken çapraz bir şekilde her birini azar azar sıkın ki düz bassın, AM5 işlemci ısınan kısmı dar, soğutucu biraz yan basıyorsa işlevini yerine getiremez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…