R7 7800x3D 7900XT sisteme parça önerisi

Bütçe
50k

Nyski

Centipat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar, ilk defa bilgisayar topluyorum. Sıfır CPU ve GPU'm vardı zaten. Dün, tüm gün boyunca geri kalan kasa içeriklerini (SSD RAM vs gibi parçalara araştırarak geçirdim ve hala net olarak karar veremediğim konular var. Sizden bir genel değerlendirme, öneri veya bilgilerinizden, tecrübelerinizden yararlanmak isterim.

Şu an elimde bulunanlar:
CPU: Ryzen 7 7800x3D.
GPU: Sapphire 7900XT Vapor X Nitro.

Almayı düşündüklerim:

Anakart, bütçe maksimum 10k: MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi ATX, "ulan işlemci fiyatına anakart alacaksın neredeyse, ne yapıyorsun sen?" diyebilirsiniz. Haklısınız da ancak F/P olarak en iyi bunu buldum çünkü B650 al geç kasma diye düşünürdüm ancak anakart konusunda kafayı yedim. Çok çok çok araştırdım çünkü anakart SSD RAM gibi değildi, komplike ve birçok degere aynı anda bakman gerekiyordu. Sonra fark ettim ki B650'ler de ucuz degil, arada 2K fark ya var ya yok e dedim. 2K daha vereyim daha iyisi olsun geriye bakmayım kafasında yaklaştım ve bu yüzden bunu tercih ettim. Sizin önerileriniz doğrultusunda değiştirebilirim.

RAM, bütçe 10k: Kingston Beast EXPO 64 GB DDR5 5600MHz CL36 RAM kit (2x32 GB) F/P olarak en iyisi buydu özellikler vs açısından. Ayrıca sırf ışıkılı olması için aynı özelliklerde başka RAM'lere 2, 3K daha vermek istemedim.

SSD, bütçe maksimum 11k: Lexar 4TB NQ790 Gen4 M.2 2280 SSD 7000 MB okuma / 6000 MB yazma, SSD konusunda da biraz manyadım yine çok araştırdım karşılaştırdım diyebilirim ve yine F/P en iyisi bu oldugunu düşündüm hazır 2K indirimdeyken kapılabilir sanırım. Nm modeli olsa tadindan yenmezdi ancak nq modelinin de beni ChatGPT'nin telkinleriyle fazla üzmeyeceğini öğrendim. Şu an bu modeli İtopya'da 2K kadar indirimde, nm modeli ile arasında ki 4K ya gerek yok sanırım, neden Samsung 990 EVO Plus değil peki, abi aradaki 3K yüzünden. Bu Lexar'ın SSD üzmez ise gerek yok diye düsünüyorum.

PSU, bütçe 7k: Cooler Master MWE V3 850W 80+ Gold gen 5.0 ATX 3.1 120mm fanlı siyah PSU, başlarda MSI MAG 850W almayı düşünüyordum ama ufak araştırmayla bu PSU'nun daha yeni ve daha iyi olduğunu oğrendim fiyatı da okey daha ne isteyim.

İşlemci sogutucu, bütçe ne olursa: Burada sizden gercekten yardım istiyorum çok arada kaldigim bir konu. Öncelikle sıvı soğutmaya asla bulaşmayacagımı belirteyim, kule tipi alacağım, ama malum Noctua gibi başyapıtlar kara borsacılar tarafından ele geçirildiği icin Thermalright, falan düsünüyorum, bildiginiz gibi 7800x3D ısınan bir işlemci onun için iyi bir kule tipi şart, çok fazla review, ve karşılaştırma izledim ama hiçbirinin digerine inanılmaz bir üstünlüğünü göremedim Noctua dışında. Bu yüzden arada kaldım, RGB olursa iyi olur full siyahta iyidir.

Kasa, fansız ise 3 fanlı ise 5, 6k: Herhangi bir fikrim yok tek bildiğim prçalarımın boyutlarına göre almam gerektiği, kasanın estetik işi olduğnunu biliyorum ancak hangi markanin şu ürünü iyidir şu kalitelidir fikrim yok.

Termal macun: Arctic MX-6 veya Thermal Grizzly Kryonaut veya Noctua NT-H1

Unuttuğum bir şey kalmadı sanırım. Belki fazladan kasa için ARGB fanlar alınabilir bir tane de akım korumalı priz alacağım UPS yerine. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı