R7 7800X3D için 4.000 TL'ye işlemci soğutucusu önerisi

-Ünal-

Hectopat
Dostum linkteki ürünlerin hepsi marka ama performansı o işlemci için eh işte kalacak ürünler. 7800X3D ısınmayı seven nazlı bir işlemci, o attığın modellerle yazın fan sesi dinlersin.

Liquid Freezer III 240 veya kasan sığıyorsa 360 al. Bu soğutucu şu an piyasanın içinden geçen modeldir. Radyatörü diğerlerinden kalındır, pompası sessizdir. Attığın MSI ve Cooler Master modellerini performans olarak çiğner atar.

BitFenix cube 360mm sıvı soğutma var 4.600 TL performans tanıtımı YouTube'da çekilmiştir gayet iyi Liquid Freezer deneyimli değil yaramaz

Şahsen kullanmıştım 78003D zaptetmişti sessiz çalışıyor fiyat performans ürünü F/P

Son düzenleme:
Bitfenix cube 360mm sıvı soğutma var 4.600 TL performans tanıtımı YouTube da çekilmiştir gayet iyi liquid freezer deneyimli değil yaramaz

Şahsen kullanmıştım 78003D zaptetmişti sessiz çalışıyor fiyat performans ürünü F/P

Kullanmadınız onun şunun dediğ ile yada fiyatıyla önermeyiniz deneyiminiz varsa önerin 17 sene tecrübeyle
Normal de cevap yazmazdım ama 14 mesajlı, kendinden bi haber insanlar da öneri yapmasın şuraya arkadaş.

Yani hayatımda duyduğum, en boş yorum olabilir bu. Arctic'e deneyimsiz demek cahil cesaretinin sözlük tanımı resmen.

Senin o övdüğün ve piyasadaki %90 marka soğutucuların Bitfenix dahil radyatör kalınlığı standart 27mm iken, deneyimsiz dediğin Arctic Liquid Freezer serisi 38mm radyatör kullanır. Yüzey alanı ve ısı dağıtım kapasitesi fiziksel olarak %40 daha fazladır. Fizik kurallarını YouTube reklamlarıyla bükemezsin.

Piyasada herkes hazır Asetek/Apaltek pompaya logo basıp satarken, Arctic kendi in-house pompa tasarımını, Ryzen işlemciler için özel offset montaj kitini ve VRM soğutan mikro fan teknolojisini geliştirir. Sektörün Ar-Ge lokomotifine yaramaz demek komedi.

Arctic P12/P14 fanların statik basınç değerleri ve P/Q eğrileri, o övdüğün RGB şovlu fanları kahvaltı niyetine yer.

Sponsorlu kutu açılış videolarını teknik inceleme sanmayı bırakın. Gamers Nexus gibi laboratuvar ortamında normalize edilmiş desibel testlerine bakmadan insanları yanlış yönlendirip paralarını çöp ettirmeyin. Bilmiyorsanız susun, bilenler konuşsun.

Normal de cevap yazmazdım ama 14 mesajlı, kendinden bi haber insanlar da öneri yapmasın şuraya arkadaş.

Yani hayatımda duyduğum, en boş yorum olabilir bu. Arctic'e deneyimsiz demek cahil cesaretinin sözlük tanımı resmen.

Senin o övdüğün ve piyasadaki %90 marka soğutucuların Bitfenix dahil radyatör kalınlığı standart 27mm iken, deneyimsiz dediğin Arctic Liquid Freezer serisi 38mm radyatör kullanır. Yüzey alanı ve ısı dağıtım kapasitesi fiziksel olarak %40 daha fazladır. Fizik kurallarını YouTube reklamlarıyla bükemezsin.

Piyasada herkes hazır Asetek/Apaltek pompaya logo basıp satarken, Arctic kendi in-house pompa tasarımını, Ryzen işlemciler için özel offset montaj kitini ve VRM soğutan mikro fan teknolojisini geliştirir. Sektörün Ar-Ge lokomotifine yaramaz demek komedi.

Arctic P12/P14 fanların statik basınç değerleri ve P/Q eğrileri, o övdüğün RGB şovlu fanları kahvaltı niyetine yer.

Sponsorlu kutu açılış videolarını teknik inceleme sanmayı bırakın. Gamers Nexus gibi laboratuvar ortamında normalize edilmiş desibel testlerine bakmadan insanları yanlış yönlendirip paralarını çöp ettirmeyin. Bilmiyorsanız susun, bilenler konuşsun.
Cfm DB nedir herşeyden önce onları öğren sonra artic pompası wat seviyesi yüksek rpm side hava akışı ne kadar yüksekse okadar DB demektir artic sesle ünlüdür kulak yorar adamın vereceği sınırlı ben fiyat performans ürünü ö erdim o fiyatla yoksa lian li derdim artic kim yanında

🤣

🤣

Son düzenleme:
Cfm DB nedir herşeyden önce onları öğren sonra artic pompası Kw seviyesi yüksek rpm side hava akışı ne kadar yüksekse okadar DB demektir artic sesle ünlüdür kulak yorar adamın vereceği sınırlı ben fiyat performans ürünü ö erdim o fiyatla yoksa lian li derdim artic kim yanında
Pompa Kw seviyesi mi? Pompa değil sanayi tipi dalgıç motoru çalıştırıyorsun sen sanırım :)

Bilgisayar pompasından bahsediyoruz, sanayi tipi hidrofor motorundan değil. Pompalar Watt ile ölçülür, senin dediğin Kilowatt ile ölçülse o bilgisayarı çalıştırdığında mahallenin elektriği kesilir. Temel elektrik bilgin yok, gelmiş burada ahkam kesiyorsun.

Freezer serisi, radyatörü piyasadaki diğer ürünlerden senin o Bitfenix dahil daha kalın olduğu için daha düşük fan devrinde aynı soğutmayı yapar. Bu yüzden dünyanın en sessiz AIO soğutucularından biri kabul edilir. Hava akışı yüksekse ses de yüksektir mantığı 20 sene öncesinin fan teknolojisinde kaldı. Kanat tasarımı ve statik basınç diye bir şey duydun mu hiç?

Lian Li Galahad görsellik satar, Arctic saf performans satar. Fiyat/Performans konuşuyorsak Arctic, Lian Li'yi de Bitfenix'i de tokatlar, üstüne para üstü verir.

Lütfen Kw seviyesinde olmayan elektrik bilginle insanlara yanlış akıl verme. Git Gamers Nexus'un Noise Normalized testlerini izle, sonra gel tartışalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pompa Kw seviyesi mi? Pompa değil sanayi tipi dalgıç motoru çalıştırıyorsun sen sanırım :)
Yahu arkadaşım sen ne anlatıyorsun Allah aşkına? Yazdıkça batıyorsun. Gece gece gel beni zorbala diyorsun illa :D

Bilgisayar pompasından bahsediyoruz, sanayi tipi hidrofor motorundan değil. Pompalar Watt ile ölçülür, senin dediğin Kw (Kilowatt) ile ölçülse o bilgisayarı çalıştırdığında mahallenin elektriği kesilir. Temel elektrik bilgin yok, gelmiş burada ahkam kesiyorsun.

Freezer serisi, radyatörü piyasadaki diğer ürünlerden senin o Bitfenix dahil daha kalın olduğu için daha düşük fan devrinde aynı soğutmayı yapar. Bu yüzden dünyanın en sessiz AIO soğutucularından biri kabul edilir. Hava akışı yüksekse ses de yüksektir mantığı 20 sene öncesinin fan teknolojisinde kaldı. Kanat tasarımı ve statik basınç diye bir şey duydun mu hiç?

Lian Li Galahad görsellik satar, Arctic saf performans satar. Fiyat/Performans konuşuyorsak Arctic, Lian Li'yi de Bitfenix'i de tokatlar, üstüne para üstü verir.

Lütfen Kw seviyesinde olmayan elektrik bilginle insanlara yanlış akıl verme. Git Gamers Nexus'un Noise Normalized testlerini izle, sonra gel tartışalım.
Herşeyi geçtim boş yapıyorsun kullanmadım şeyleri önermem deneyimliyim fiyat performans ürünü diyorum orada kaliteleden bahsedeceksek lian li derim articsin fan takırdama sorunları var boş yapmışsın

7800x3D için MSI MAG CoreLiquid I240 kullanıyoruz. Çok iyi bir indirim alınca her şeyden önce bunu aldık. Aklımda da 9060XT ve 7500F vardı. Ama bir şekilde X3D'yi aldım😀. Araştırdım X3D'yi soğutur dediler. İşlemciyi CS2 zorlar dediler, denedik 1 saatten fazla oyunda ortalama 1080P'de 400FPS, sıcaklık 60 dereceye anca geldi. Pek anlamam ama bana bayağı iyi gibi geldi. GTA 5'te yine saatlerce oynama da 50-53 derece arasıymış.

Fanlar Arctic 2X 14cm RGB Pro ve 12cm RGB Pro.

Başlıksız.jpg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı