R7 7800x3D için MSI Pro B650M-E yeterli mi?

Emir Morgan

Picopat
Daha fazla  
Anakart: MSI Pro B650M-E
Bu anakart yeterli olur mu?
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D 4.20GHz 8 çekirdek 96MB önbellek soket AM5 tray işlemci.
Ekran kartı: MSI GeForce RTX 5070 Ti 16G Shadow 3X OC GDDR7 256bit DX12 Gaming (oyuncu) ekran kartı.
RAM: Patriot Viper Venom PVV516G60C30 16 GB (1x16 GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming RAM (bellek)
SSD: Samsung 990 EVO Plus MZ-V9S1T0BW 1TB 7150/6300 MB/sn PCI-e NVMe M.2 SSD disk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
Diğer paçalara o kadar para verip niye anakartta en ucuza kaçıyorsun? Bu işlemciden tam verimi alabilmek için X3D Mode destekleyen bir anakart alman gerekiyor.

Diğer paçalara o kadar para verip niye anakartta en ucuza kaçıyorsun? Bu işlemciden tam verimi alabilmek için X3D Mode destekleyen bir anakart alman gerekiyor.

Hazır sistemde kanka diğer en ucuz anakart seçeneği +4.5k

1762901924496.png

100 bin TL'lik sisteme 3800 TL'lik anakart koymuşlar şaka gibi.

Ayrı ayrı toplamak sorun değilse daha iyi bir anakart ile aynı sistem daha ucuza çözülebilir. Eğer sizin için uygunsa yeni bir konu açıp beni etiketleyebilirsiniz.

Yok hocam hazır bakıyorum, o kadar mı yetersiz geliyor anakart?

Hocam sistemi çalıştırırsın, ancak anakart üstünde ne MOSFET soğutucusu var ne de başka bir şey. İleride M.2 SSD takmak istediğinde eski M.2'yi çıkarman gerekecek. Tek tek toplamak istersen tavsiyem, hem fiyatından hem de genelde gaming gecesinde indirime girdiğinden dolayı Colorful B650 V14 ya da V15 olacaktır. Aralarındaki tek fark, birinde WiFi desteği olmasıdır. Yukarıda söyledikleri gibi tek tek toplama şansın varsa, 101.000 TL’ye daha verimli çalışacak bir sistem toplayabilirsin.

Arkadaşın dediği gibi, sistem çalışır ama o kadar. Tek M.2 slotu, MOSFET ve M.2 soğutucusu olmaması kritik eksiklikler. VRM faz sayısı, kapasitesi ve kalitesi de vasat.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı