R7 7800x3D işlemci oyunlarda 70 derece oluyor

Her işlemcinin güç tüketimi farklıdır. Az güç tüketen bir işlemci az ısınır, çok güç tüketen ise çok ısınır.
Senin işlemcin X3D serisi olduğu için çok yüksek güç tüketimli bir işlemci ve 70 derece mükemmel bir sıcaklık oluyor bu durumda. Sırf sıvı soğutucu var diye 40-50 derece mi olsun? :D

40 50 derece değil de oyunlarda çok drop yememin sebebini 70 derece olmasına bağlıyorum.

40 50 derece değil de oyunlarda çok drop yememin sebebini 70 derece olmasına bağlıyorum.
Ancak yanlış düşünüyorsunuz. Drop yemenizin sorunu farklı olmalı, çünkü işlemciniz 89 dereceye kadar ısıdan dolayı kısıtlama (thermal throttling) yapmıyor. 70 derece de 89'un çok altında, sorun olmaz. Ayrıca diğer arkadaşın dediği gibi sıvı soğutma sıvı nitrojen mi ki aşırı bir soğutma sağlasın? 70'e kadar indirmiş işte daha ne olsun?

Son düzenleme:
Stres test yaptığımda 89u görüyor.

5 dakikalık yaptım işlemci 89 ekran kartıa 70leri gördü.
Hocam ben ne dersem hemen ardından tam tersiyle ilgili bir şey söylüyorsunuz valla :D
Hangi stres testini yapıyorsunuz acaba? AIDA64 dener misiniz, orada throttling oranı da görünüyor test esnasında.

Hocam ben ne dersem hemen ardından tam tersiyle ilgili bir şey söylüyorsunuz vallahi :D
Hangi stres testini yapıyorsunuz acaba? AIDA64 dener misiniz, orada throttling oranı da görünüyor test esnasında.

Tam 89 olmadı 88 87 falan ama AIDA64 de derece kısmını göremediğim için stres testde NZXT CAM açıp baktım o uygulama doğru diye biliyorum yanlışsa eğer tekrar yapayım.

Tam 89 olmadı 88 87 falan ama AIDA64 de derece kısmını göremediğim için stres testde NZXT CAM açıp baktım o uygulama doğru diye biliyorum yanlışsa eğer tekrar yapayım.

AIDA64'te stres testi yaptığın yerde zaten alt kısımda grafikte görünür ısı ve throtting değerleri

AIDA64'te stres testi yaptığın yerde zaten alt kısımda grafikte görünür ısı ve throtting değerleri.
1733763757340.png

Bu üçünden hangisi CPU.

Dosya Ekleri

• 1733763730625.png
    1733763730625.png
    2,5 KB · Görüntüleme: 16

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı