Değiştirmenizi istediğim birkaç ayar var, ben anakart olarak Gigabyte kullanıyorum sizin anakartınız farklı olduğu için biraz uğraştırıyorum çünkü değiştirmenizi istediğim ayarlar tam olarak nerede bilmiyorum, büyük ihtimalle aynı yerdedir ama ben size atayım hangileri olduğunu.
Şimdi ilk olarak 7800x3D için SoC voltajını 1.250 olarak ayarlayın.
Eki Görüntüle 2370970
Advanced yazan yere girdiğiniz zaman sizi şunların yazdığı bir yer karşılayacak.
Eki Görüntüle 2370973
Precision Boost OverDrive yazan yere girin ve ardından bu sayfa karşılayacak.
Eki Görüntüle 2370976
Burada ilk olarak Curve Optimizer yazan yere girin ve all Cores'u seçin ardından Negatif'i seçip 30 değerini girin ve çıkın sonra önceki sayfaya dönüp CPU Boost clock override yazan kısmı seçip enabled Negatif'i seçin ve 200 değerini seçin, ardından yaptığınız işlemleri kontrol edip kaydedip çıkın.
Masaüstüne geldiğiniz zaman ilk olarak Cinebench R23 programını indirin kurun ve açın, ardından HWiNFO programını da indirin kurun ve açın, bu program ile tüm sistem değerlerini detaylıca gözlemleyebilirsiniz, daha sonra Cinebench R23 ile tek sefer tüm çekirdek testi yapın.
Eki Görüntüle 2370997
Aşağı yukarı bu tarz bir sıcaklık sonucu alırsınız tabii kullanılan soğutucular farklı olduğu için sonuç aynı olmayacaktır ama bundan en fazla 5 derece daha yüksek olması gerekiyor.
Takıldığınız bir yer veya tüm adımları yaptıktan sonra bir sorun yaşar iseniz yazın.