R7 7800x3D işlemci oyunlarda 70 derece oluyor

Advanced kısmına girebilir misiniz?

Şu an oyundayım bitince atarım.

Yüklenilen dosya boyutu nedeniyle sunucu tarafından işlenememektedir diyor.

IMG_20241209_221125.jpg

Fotoyu PC'ye atıp yollayabildim.

Dosya Ekleri

• IMG_20241209_221125.jpg
    IMG_20241209_221125.jpg
    173,9 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Advance kısmına girip atmam yeter mi?
Değiştirmenizi istediğim bir kaç ayar var, ben anakart olarak Gigabyte kullanıyorum sizin anakartınız farklı olduğu için biraz uğraştırıyorum çünkü değiştirmenizi istediğim ayarlar tam olarak nerede bilmiyorum, büyük ihtimalle aynı yerdedir ama ben size atayım hangileri olduğunu.

Şimdi ilk olarak 7800x3D için SOC voltajını 1.250 olarak ayarlayın.

Screenshot_20241209_231602_Gallery.jpg

Advanced yazan yere girdiğiniz zaman sizi şunların yazdığı bir yer karşılayacak.

Screenshot_20241209_231836_Gallery.jpg

Precision Boost Overdrive yazan yere girin ve ardından bu sayfa karşılayacak.

Screenshot_20241209_231944_Gallery.jpg

Burada ilk olarak Curve Optimizer yazan yere girin ve All Cores'u seçin ardından negatif'i seçip 30 değerini girin ve çıkın sonra önceki sayfaya dönüp CPU Boost Clock Override yazan kısmı seçip Enabled negatif'i seçin ve 200 değerini seçin, ardından yaptığınız işlemleri kontrol edip kaydedip çıkın.

Masaüstüne geldiğiniz zaman ilk olarak Cinebench R23 programını indirin kurun ve açın, ardından HWInfo programını da indirin kurun ve açın, bu program ile tüm sistem değerlerini detaylıca gözlemleyebilirsiniz, daha sonra Cinebench R23 ile tek sefer tüm çekirdek testi yapın.

mnb.png

Aşağı yukarı bu tarz bir sıcaklık sonucu alırsınız tabii kullanılan soğutucular farklı olduğu için sonuç aynı olmayacaktır ama bundan en fazla 5 derece daha yüksek olması gerekiyor.

Takıldığınız bir yer veya tüm adımları yaptıktan sonra bir sorun yaşar iseniz yazın.

Değiştirmenizi istediğim birkaç ayar var, ben anakart olarak Gigabyte kullanıyorum sizin anakartınız farklı olduğu için biraz uğraştırıyorum çünkü değiştirmenizi istediğim ayarlar tam olarak nerede bilmiyorum, büyük ihtimalle aynı yerdedir ama ben size atayım hangileri olduğunu.

Şimdi ilk olarak 7800x3D için SoC voltajını 1.250 olarak ayarlayın.

Eki Görüntüle 2370970
Advanced yazan yere girdiğiniz zaman sizi şunların yazdığı bir yer karşılayacak.

Eki Görüntüle 2370973

Precision Boost OverDrive yazan yere girin ve ardından bu sayfa karşılayacak.

Eki Görüntüle 2370976

Burada ilk olarak Curve Optimizer yazan yere girin ve all Cores'u seçin ardından Negatif'i seçip 30 değerini girin ve çıkın sonra önceki sayfaya dönüp CPU Boost clock override yazan kısmı seçip enabled Negatif'i seçin ve 200 değerini seçin, ardından yaptığınız işlemleri kontrol edip kaydedip çıkın.

Masaüstüne geldiğiniz zaman ilk olarak Cinebench R23 programını indirin kurun ve açın, ardından HWiNFO programını da indirin kurun ve açın, bu program ile tüm sistem değerlerini detaylıca gözlemleyebilirsiniz, daha sonra Cinebench R23 ile tek sefer tüm çekirdek testi yapın.

Eki Görüntüle 2370997

Aşağı yukarı bu tarz bir sıcaklık sonucu alırsınız tabii kullanılan soğutucular farklı olduğu için sonuç aynı olmayacaktır ama bundan en fazla 5 derece daha yüksek olması gerekiyor.

Takıldığınız bir yer veya tüm adımları yaptıktan sonra bir sorun yaşar iseniz yazın.

Bu işlemler performansa etki eder mi birkaç yerde sıcaklığı düşürürsünüz ama performans kaybedersiniz diye okımuşdum da.

SoC voltajı nereden ayarlanıyor onu anlamadım.

Son düzenleme:
Bu işlemler performansa etki eder mi birkaç yerde sıcaklığı düşürürsünüz ama performans kaybedersiniz diye okımuşdum da.
mnb 1.png

Benim 7800x3d için kendi ayarlarım şu şekilde.

Curve optimizer -60, Soc voltajım 1.285, bunu yapmamın sebebi işlemcinin yük altında maksimum saat hızlarında çalışmasını sağlamak. 7800x3D sıcaklık sorunlarından dolayı çok kolay saat hızlarını düşürüyor ve bu durumu aşmak için iyi bir sıvı soğutmaya ve BIOS'tan agresif değerler vermek gerekiyor.

cccccccd.png

İşlemci maksimum 90W bir güç tüketimine sahip, ben size yazdığım ayarları denediğim zaman yukarı attığım fotoğraftaki gibi bir güç tüketimi olacak yani 70-75W civarı ve bunun yanı sıra daha düşük sıcaklıklarda çalışak ek olarak işlemci genel olarak çoklu çekirdek performansından bir şey kaybetmeyecek aksine daha iyi olacak bunun yanı sıra tekli çekirdek performansında çok küçük bir düşüş olabilir o da sizi pek etkilemez.

Durumu gayet iyiyse GTA 5 Online gibi oyunlarda 180 FPS'den bir anda niye 50'lere düşüyor onu anlamaya çalışıyorum.

Sorun ne yani.
Bu sistemle alakalı bir sorun değil, GTA 5'in motorunda FPS 180'e yaklaştığında drop oluyor. FPS sınırlayıp oynaman gerekiyor.

Aldığım yer ile iletişime geçip konuştum sıvı soğutucuda pompa arızası olabilir bize gönderin dediler yardımıınız için teşekkür ederim.

Aldığım yer ile iletişime geçip konuştum sıvı soğutucuda pompa arızası olabilir bize gönderin dediler yardımıınız için teşekkür ederim.
Hocam neden inatla sıcaklıkta sorun olmadığına inanmıyorsunuz anlayamadım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı