R7 7800x3D RTX 4070 sistemin performansı uyku modundan sonra artıyor

gurkang4

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, geçen günlerde tesadüf ettiğim bir durumdur bu. Bilgisayarı normalde asla uyku moduna koymam, yanlışlıkla yeniden başlatacağıma uykuya aldım ve tekrar başlattığımda fark ettim. Bilgisayar olması gerekenden çok daha gürültülü çalışıyordu (sadece kasa fanları, soğutucu değil.) Oyunlarda performans muazzam düzeyde arttı. halihazırda zaten iyiydi performans fakat sistemde kaynak kullanımı olması gerektiği gibi, sıcaklıklar normal düzeyde. Sadece kasa fanları yüksek devirde çalışıyor ve kasamın hava akışı da olması gerektiği gibi.

Sorum şu: Sistem halihazırda iyi performans verirken, uyku modundan sonra NASA PC olma nedeni nedir?

Bileşenler:

Anakart: MSI X870 Tomahawk.
İşlemci: R7 7800x3D (CO-15 +200MHz)
Soğutucu: Arctic liquidfreezer III 360mm.
RAM: Corsair 6400MHz CL32 (Hynix-a) 16 GB X 2
Ekran kartı: Galax RTX 4070s.
Kasa: ASUS TUF GT502 Plus (7X Arctic P12 Max fan)

Cinebench benchmark testleri:

Normal boot ile: Multicore 18050 puan.
Uyku modu sonrası: Multicore 18270 puan.

3 kez test ettim aşağı yukarı değerler böyle.

Hocam tahminim şu şekilde:
Son Nvidia güncellemesi sorunlu bu sebeple ekran kartı sıcaklığı takılı kalıyor. Sanıyorum bu yüzden sistem ekran kartının ısınmadığını düşünüyor.

Hocam tahminim şu şekilde:
Son Nvidia güncellemesi sorunlu bu sebeple ekran kartı sıcaklığı takılı kalıyor. Sanıyorum bu yüzden sistem ekran kartının ısınmadığını düşünüyor.
Kart daha 2 aylık ve sorunsuz. ekran kartından kaynaklandığını düşünmüyorum.

Sistemin BIOS üzerinden sabit fan hızı ayarlanmışken. Uyku sonrası bunu nasıl arttırıyor anlamıyorum.

Kart daha 2 aylık ve sorunsuz. ekran kartından kaynaklandığını düşünmüyorum.

Sistemin BIOS üzerinden sabit fan hızı ayarlanmışken. Uyku sonrası bunu nasıl arttırıyor anlamıyorum.
Kartınızla ilgili sorun yok, nvidia driverları sorunlu. Uyku modundan sonra ekran kartı sıcaklığını yanlış ölçüyorlar. Sanıyorum bu yüzden hep en yüksek voltajı veriyor sistem ve daha hızlı render alıyor, dolayısıyla performans biraz artıyor.

Hocam yeni gelen nvidia driverı bahsettiğim sorunu çözdüğünü yazmış. Güncellemeyi yapıp tekrar dener misiniz?

Son düzenleme:
dün pc'yi formatladım ve beta sürümünü kurdum. bir sorun yok gibi şuan. performans'da gayet yerinde. sanırsam sürücüyle alakalıydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…