R7 7800x3D RTX 5070 sistemde görüntü gidiyor

Ogulcannss

Decapat
Daha fazla  
RAM
Kingston 64GB(2x32) Beast RGB EXPO 6400mhz CL32 DDR5 Ram
SSD veya HDD modeli
1TB KINGSTON
Ekran kartı
MSI GeForce RTX 5070 Gaming Trio OC 12GB DLSS 4 19
Anakart
MSI PRO A620M-E
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 96MB AM5 TRAY
Merhaba,

Yeni bir bilgisayar topladım. Montajını ve kurulumunu yaptım. Bilgisayar açılıyor fakat belirsiz aralıklarla ekran kartından aldığım görüntü gidiyor. HDMI kablosunu anakarta bağladığım zaman tekrardan görüntü alabiliyorum. Kablo anakartta takılı kaldığı sürece görüntü gitmiyor. Fakat tekrar kabloyu ekran kartına bağladığım zaman hala görüntü gelmiyor. Bilgisayarı kapatıp açtığım zaman tekrardan görüntü almaya başlıyorum ekran kartından. Bütün parçaları sıfır aldım ikinci el değil. Sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir;

Anakart: MSI Pro A620M-E
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D 4.2GHz 96MB AM5 tray.
Ekran kartı: MSI GeForce RTX 5070 Gaming Trio OC 12 GB DLSS 4 192 bit gdrr7.
RAM: Kingston 64 GB(2x32) Beast RGB EXPO 6400MHz CL32 DDR5 RAM.
PSU: XPG Kyber 750W Gold ATX 3.0 (Kyber750G-bkceu)

Yardımınızı rica ediyorum.
İyi çalışmalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarta bağlıyken görüntü gitmemesinin nedeni işlemci ile entegre dahili grafik biriminin bulunmasıdır. Bu da bize asıl sorunun harici ( RTX 5070 ) ekran kartında olduğunu gösteriyor.

Öncelikle DDU ile NVIDIA sürücünüzü kaldırıp son çıkan WHQL sürücüyü indirip kurun.

HDMI yerine DP kablosu kullanıp sonuçları bildirin.

Öncelikle teşekkürler yorumunuz için. Şuan güncel driverı kurulumunu temiz kurulum yaparak tekrar kurmuştum ama DDU ile kaldırmayı denemedim hiç.

Ekran kartına monitörü zaten DP kablosu ile bağlıyorum anakarta HDMI ile bağlıyorum. Problem şu ki söylediğim gibi belirsiz aralıklarla gücü kesiyor ekran kartı. Dxdiag ve görev yöneticisinde vs. ekran kartı takılı görünüyor ama güç, voltaj vs almıyor. Bilgisayarı yeniden başlattığım zaman tekrardan aktif oluyor ekran kartı.

@GFYT Yardımınız için teşekkür ederim zaten son çare onu yapacağım. Fakat başka önerisi ve düşüncesi olan varsa yazabilir. Konu günceldir.

Bilgisayarı kapatın ve ekran kartının kablolarını tam taktığınızdan emin olun.

@Ogulcannss zaman kaybetmeden göndermenizi tavsiye ederim, bu süre zarfında işlemci ile görüntü alırsınız problem olmaz yani.

Bazı satıcılar iade edilen ürünleri sıfır olarak sattığı için ne yazık ki bir kamyon para ödediğimiz ürünlerde sorunlar çıkabiliyor.

@Sanctum72 eve geçince deneyeceğim teşekkürler.

@GFYT Desteğiniz için teşekkür ederim. Bu işin sonunda zaten öyle olacak muhtemelen. Satın aldığım firmanın müşteri hizmetlerini arayıp görüşeceğim birazdan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…