R7-7800x3D sistem yükseltme sonrası ısınıyor

fortune999

Decapat
Makaleler
1
RAM
XPG 2x16 cl30 6000mhz
Anakart
asus prime b650m-k
Selam, 2 gün önce sistemi yükselttim. İşlemcim 7800x3D ve Aqua Elite 360 V3 sıvı soğutucu kullanıyorum. Görseldeki harici ekran kartı bazen çok ısınıyor 60 70 derece oluyor. TF7 termal macun sürdüm. Şu videodaki gibi montajını yaptım fakat neden ısındığını çözemedim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Saçma bir şekilde stress testine sokuyorum mesela. Bir anda 89 dereceye çıkıyor durdurunca hızlıca düşüyor. yanlış mı taktım pompayı CHA_FAN ve CPU fan portlarını kullandım.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    3,1 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Konuyu tam anlayamadim galiba o yuzden netlestirmek adina soruyorum, islemci sogutucunuzu taktiniz ve simdi isi sorunu yasadiginiz donanim islemci degil de ekran karti mi?

Konuyu tam anlayamadim galiba o yuzden netlestirmek adina soruyorum, islemci sogutucunuzu taktiniz ve simdi ısınma sorunu yasadiginiz donanim islemci degil de ekran karti mi?

Sorunu çözdüm hocam sıvı soğutma kısmındaki jelatin kalmış çıkardım ve ısılar normale indi fakat şöyle bir şey sormak istiyorum size termal macun elimde kalmamıştı termal macunsuz taktım sıvı soğutmamı CS2 de 60 dereceyi geçmedi. Garip geldi. Yarın termal macun süreceğim tekrar alıp muhtemelen daha soğuk olur

Sorunu çözdüm hocam sıvı soğutma kısmındaki jelatin kalmış çıkardım ve ısılar normale indi fakat şöyle bir şey sormak istiyorum size termal macun elimde kalmamıştı termal macunsuz taktım sıvı soğutmamı CS2 de 60 dereceyi geçmedi. Garip geldi. Yarın termal macun süreceğim tekrar alıp muhtemelen daha soğuk olur
Ben de gecen hafta kule sogutucu alip az daha jelatini sokmeden takiyordum, son anda farkettim. Olur oyle seyler :D.

Normalde sogutucu takilinca islemci ile arasinda gozle gorulemeyecek kadar buyuklukte bosluklar olur. Termal macunun amaci o bosluklari doldurup isi iletimini maksimuma cikarmaktir. Demek ki sizin sogutucu blok yeterince soguk ve temasi da iyi. Ama yine de termal macun surmeniz en sagliklisi.

Ben de gecen hafta kule sogutucu alip az daha jelatini sokmeden takiyordum, son anda fark ettim. Olur oyle seyler :D.

Normalde sogutucu takilinca islemci ile arasinda gozle gorulemeyecek kadar buyuklukte bosluklar olur. Termal macunun amacı o bosluklari doldurup isi iletimini maksimuma cikarmaktir. Demek ki sizin sogutucu blok yeterince soguk ve temasi da iyi. Ama yine de termal macun surmeniz en sagliklisi.

Ben de takarken fark etmedim hiç sonra kullandım boşta bile 60 derece olunca şaşırdım tamam işlemci güçlü de bu kadar da olmaz dedim. Sonra içini açınca gördüm ki sıvı soğutmanın pompasında jelatin var ve görmemişim. Söküp taktım gayet soğuk çalıştı sıvı soğutucum şu hocam Thermalright Aqua Elite 360 White Sıvı Soğutucu markaya iyi diyorlar genel de ben de beğendim sistem de beyaz olduğu için aldım.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı