R7 7800x3D sistemde RAM frekansı nasıl arttırılır?

Pbo ayarlarınıda yapalım nereden giriyoruz oraya

O dediğin ayarları yaparsam sıkıntı olmasın sonra?

O dediğin ayarları yaparsam sıkıntı olmasın sonra. Uclk = memclk ne demek?

Bu, işlemcinizin çekirdekleri arasındaki iletişimi sağlayan Infinity Fabric saatidir. Bu değeri birbiriyle eşitlemek. Fclk, mclk, uclknın senkron ve stabil şekilde çalışmasını sağlar. High effiency mode bellek zamanlamalarını sıklaştırarak performansa katkı sunar. Default ayarlarda sorun yaşama ihtimaliniz daha yüksek.

PBO ayarlarınıda yapalım nereden giriyoruz oraya.

Overclocking sekmesine girip fotoğraf atın hocam ayarlayalım.

Advanced-CPU Configuration içerisinde overclocking seçeneği olmalı. Onun içerisinde Precision Boost override seçeneği olmalı.

Son düzenleme:
Kankam pc açılmıyor.
Kankam pc açılmıyor şu an. Anakart üzerinde cpu kısmında kırmızı ışık dram kısmında turuncu ışık var.

Kankam PC açılmıyor.

Kankam PC açılmıyor şu an. Anakart üzerinde CPU kısmında kırmızı ışık DRAM kısmında turuncu ışık var.

Tamam bekleyeceksin o 2-3 dakikada anca açılır 30 saniyede açılmaz .30 tane ayar yaptın 10 saniyede nasıl işlesin sakin ol.Fişten çekme sakın.

Endişelenip kapatıp açtım bir sorun olmaz umarım ama fişten çekmedim güç düğmesinden kapattım.

Tekrar açıp kontrole edin. Sizin için kendi BIOS ayarlarımı paylaşacağım. Bende BIOS'a girdim.

Buyurun hocam.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    256,8 KB · Görüntüleme: 9
  • image.jpg
    257,6 KB · Görüntüleme: 11
  • image.jpg
    233,8 KB · Görüntüleme: 6
  • image.jpg
    170,2 KB · Görüntüleme: 9
  • image.jpg
    254 KB · Görüntüleme: 7
  • image.jpg
    236,1 KB · Görüntüleme: 6
Halen aynı durumda normal mi bu kadar beklemesi. 10 dakika olacak neredeyse.

Hayır değil. Tuşa bastığınız için boot ederken kafayı yedi sanırım. Güç kaynağının anahtarını indirin, 10 saniye bekleyip tekrar kaldırıp tekrar güç tuşuna basın.

Ayrıca bu ayarların hiçbiri bileşene zarar vermez. Çünkü ayarların hiçbiri voltaj değerleri ile oynama yapmaz. Maksimum sisteminiz açılmaz yani boot edemez. O durumda BIOS pilini söküp tekrar takarsanız ayarlar sıfırlanır. Ya da anakartın arkasında BIOS flashback tuşu vardır, güç kaynağı kapalı ve kablosu takılı durumdayken o tuşa 1 kere basarsanız yine tüm ayarlar sıfırlanır.

Tamam ama hiçbir problemi yoktu o ayarlardan sonra bir şey oldu. Nasıl çözücem şimdi bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…