R7 7800x3D ve RTX 4080 Super sistem açılınca bazen takılıyor

evreen

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, Ryzen 7 7800x3D ve RTX 4080 Super bir sistem topladım, henüz 4 gün oldu. Anakart ASUS TUF 650M Plus, RAM'ler Kingston 32 GB 6000, sıvı soğutma da mevcut. Ancak bazen bilgisayarı açtığımda kasma olduğunu fark ediyorum. Fareyi bile hareket ettirirken kasmaya başlıyor. Ya düzelene kadar bekliyorum (yaklaşık 10-15 saniye) ya da sistemi yeniden başlatıyorum. Bunun nedeni ne olabilir? Ciddi bir sorun mudur? Bilgisi olan bir yol gösterebilir mi?

Açılışta hangi programlar başlıyor? Steam vs.
Sistemsel programlar aslında nvidia vs gibi ek olarak Valorant yüklü. Vanguard falan açılıyor. Ben kapattım zaten gereksiz olanları

Sorun RAM'lerde gibi duruyor. Bunu yapar mısınız?

Açılışta herhangi bir program mouse'un hareketini etkilemez. Sorun donanımsal.
bakıyorum hemen tekrar paylaşacağım sonucu teşekkürler

Bu teste kesinlikle bak dostum, 4080i taktığımda benim de sorunumu bu çözdü.
bakıp tekrar bilgi vereceğim size teşekkür ederim

RAM problemi olduğunu düşünüyorum. Başka bir şey olma olasılığı çok az. Konu sahibi Memtest86 yapınca görücez.
Ramlerde bir sorun çıkmadı hocam

Sorun neden kaynaklanıyor acaba? Kasma yaşandığı zaman görev yöneticisine bakıyorum ya ekran kartı bi anda %70-80 oluyor, ya da işlemci bi anda yükseliyor. Düştüğü zaman normale dönüyor pc. Bunun sebebi darboğaz olabilir mi acaba? 1920x1080 bi monitörüm var diyorum ki acaba çözünürlük darboğaz yaratır mı bu şekilde?

Dosya Ekleri

• IMG_3544-min.jpeg
    IMG_3544-min.jpeg
    212,4 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_3545-min.jpeg
    IMG_3545-min.jpeg
    171,8 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Sistemsel programlar aslında nvidia vs gibi ek olarak Valorant yüklü. Vanguard falan açılıyor. Ben kapattım zaten gereksiz olanları

bakıyorum hemen tekrar paylaşacağım sonucu teşekkürler

bakıp tekrar bilgi vereceğim size teşekkür ederim

Ramlerde bir sorun çıkmadı hocam

Sorun neden kaynaklanıyor acaba? Kasma yaşandığı zaman görev yöneticisine bakıyorum ya ekran kartı bi anda %70-80 oluyor, ya da işlemci bi anda yükseliyor. Düştüğü zaman normale dönüyor pc. Bunun sebebi darboğaz olabilir mi acaba? 1920x1080 bi monitörüm var diyorum ki acaba çözünürlük darboğaz yaratır mı bu şekilde?
O dediğiniz şey görev yöneticisi açıldığında normal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı