R7 7800x3D ve RX 7600XT sistem nasıldır?

ahrise

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Birkaç gün içerisinde yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Parçaları seçtim, fakat bu konuda fazla bilgi sahibi olmadığım için sizlere danışmak istedim.

İşlemci: Ryzen 7 7800x3D.

Anakart: ASUS Prime B650M-R

RAM: XPG Lancer Blade 16 GB (2 tane ekleyip 32 GB yaptım.)

Ekran Kartı: ASUS Dual Radeon RX 7600XT 16 GB.

Kasa: MSI MAG Forge M100R.

SSD: Crucial 1TB P310 7100/6000

PSU: Thermaltake TR2 ST APFC 80+ 750W.

Merhaba. Birkaç gün içerisinde yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Parçaları seçtim, fakat bu konuda fazla bilgi sahibi olmadığım için sizlere danışmak istedim.

İşlemci: Ryzen 7 7800x3D.

Anakart: ASUS Prime B650M-R

RAM: XPG Lancer Blade 16 GB (2 tane ekleyip 32 GB yaptım.)

Ekran Kartı: ASUS Dual Radeon RX 7600XT 16 GB.

Kasa: MSI MAG Forge M100R.

SSD: Crucial 1TB P310 7100/6000

PSU: Thermaltake TR2 ST APFC 80+ 750W.
Hocam kullanış amacınız ne olacak? İşlemci isteyen oyunlar veya render işleri mi?

Hem oyun oynayacağım, hem edit yapacağım hem de FL Studio'dan müzik yapacağım. Bir kaç kişiye daha sorduğumda herkes işimi göreceğini söyledi.
Zaten işinizi görecektir de işlemci biraz fazla kaçmış, eğer bütçe sorununuz yoksa tabi hiçbir sıkıntısız kullanırsınız ama fiyat performans bir işlemci isterseniz 7500F önerebilirim.

Hem oyun oynayacağım, hem edit yapacağım hem de FL Studio'dan müzik yapacağım. Birkaç kişiye daha sorduğumda herkes işimi göreceğini söyledi.

İşlemciyi 9700X, ekran kartını 7700XT yap.
Venom Viper al RAM yerine, CL46 çok yüksek bir değer, kötü.
SSD yerine Renegade 1TB, PSU yerine High Power Elite 750W.
Kasa yerine DK431 al.

Zaten işinizi görecektir de işlemci biraz fazla kaçmış, eğer bütçe sorununuz yoksa tabi hiçbir sıkıntısız kullanırsınız ama fiyat performans bir işlemci isterseniz 7500F önerebilirim.
Bütçe sorunum şu anlık yok. Fakat ChatGPT'ye sorduğumda PSU'yu değiştirmemi önerdi. Önerebileceğiniz bir PSU var mıdır?

İşlemciyi 9700X, ekran kartını 7700XT yap.
Venom Viper al RAM yerine, CL46 çok yüksek bir değer, kötü.
SSD yerine Renegade 1TB, PSU yerine High Power Elite 750W.
Kasa yerine DK431 al.
Topladığım sistemdeki ramin gecikme süresi CL30. Zaten fazla oyun oynayan birisi değilim. Genellikle FL Studio'da takılırım, arada valorant ve cs gibi oyunlar oynarım. Fakat önerilerini inceleyeceğim. Teşekkürler <3

Topladığım sistemdeki RAM'in gecikme süresi CL30. Zaten fazla oyun oynayan birisi değilim. Genellikle FL Studio'da takılırım, arada Valorant ve CS gibi oyunlar oynarım. Fakat önerilerini inceleyeceğim. Teşekkürler <3

Yazınca ilk bu çıkıyor, tam olarak modelleri atar mısın?
Çoklu kullanım için X3D işlemci alma, iş gücü düşürülmüş işlemciler onlar, hardcore oyun için.
SSD DRAMless, o yüzden DRAM olan bir modele yönel.

Bu model ise pahalı, onun yerine soğutucu al, soğutucu mecbur.

GPT'ye her zaman güvenmemek lazım ancak doğru demiş. Toplam bütçen nedir?
şu anlık bütçem 55-60 arasında. bilgisayarı vatandan toplayacağım. hem evimin dibi, hem de herhangi bir sorun olursa direkt kargo ile uğraşmadan servise götürebilirim diye düşündüm.

Yazınca ilk bu çıkıyor, tam olarak modelleri atar mısın?
Çoklu kullanım için X3D işlemci alma, iş gücü düşürülmüş işlemciler onlar, hardcore oyun için.
SSD DRAMless, o yüzden DRAM olan bir modele yönel.

Bu model ise pahalı, onun yerine soğutucu al, soğutucu mecbur.

Geri
Yukarı